GALATASARAY Kulübü, kömür madenindeki facianın ardından Soma halkına destek için bir TIR dolusu gıda malzemesi, bir TIR da içme suyu yardımında bulundu. Yardımları Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Yönetim Kurulu üyesi Emir Sarıgül ile birlikte getirerek Soma Kaymakamı M. Bahattin Atçı'ya teslim etti.
Soma'daki facianın ardından Galatasaray'dan ilçeye anlamlı bir destek geldi. Galatasaray Kulübü bölgede yaşayanlara destek olmak amacıyla Soma'ya 2 TIR'lık yardımda bulundu. Yardımları Başkan Ünal Aysal ve Yönetim Kurulu üyesi Emir Sarıgül getirdi. Aysal ve Sarıgül, ilçenin girişinde Somalı Galatasaray taraftarları tarafından karşılandı. Taraftarlara teşekkür eden Aysal, yardımları Kaymakam M. Bahattin Atçı'ya teslim etti. Kaymakam Atçı, Aysal'a destekleri için teşekkür etti.
Aysal, Soma'da büyük bir facia yaşandığını belirterek, "Hepimiz bu ülkenin insanlarıyız, acı hepimizin acısı. Bunu paylaşmak en doğal görevimiz. Bugün paylaşım için buradayız hep beraberiz. Yapacak fazla da bir şey yok. Yerel otoriteler ellerinden geldiğince bütün çalışmaları zaten yapıyorlar. Bizim burada yapabileceğiz sadece onların acılarını biraz hafifletebilmek için onlarla bu acıları paylaşmak. Gönüllerini almak, onun dışında yapacak fazla bir şeyimiz yok. Ama olayın bir de bundan sonrası var. Ailelerin desteğe ihtiyacı olacak. Bu desteği hem kişiler olarak hem spor kulüpleri olarak, spor camiası olarak yerel otoritelere gerekli desteği sağlamakla yükümlüyüz. Bugün biraz da bunu yerinde görmek ihtiyaçları tespit etmek üzere buradayız. Akşama da dönmeyi planlıyoruz" dedi.
Yönetim Kurulu üyesi Emir Sarıgül ise Galatasaray Yönetim Kurulu adına Soma'ya geldiklerini söyleyerek, "Bu destek Galatasaray'ın sadece bir spor kulübü olmadığının göstergesidir. Sayın Başkan'la birlikte gelmemizin en önemli sebebi yerinde problemlere bakmak. Bu yardım yapacağımız yardımın ilk adımı. Önümüzdeki günlerde bölgeye yeniden geleceğiz. Van Depremi'nde nasıl ulusumuzun yanında olduysak, bugün de Galatasaray olarak buradayız. Sıkıntılar ve problemler olduğunda sadece yerel yönetimler ve hükümetlerin değil spor camiasının da herkesin artık elini artık taşın altına koyması lazım. Bu noktada Ünal Aysal başkan ilk girişimi başlatmıştır. Umuyorum ve temenni ediyorum bütün spor kulüpleri de önümüzdeki günlerde buraya gelerek herkes elinden gelen yardımı buradaki yurrttaşlarımaz, yaralıları ve vefat edenlerin yakınlarına göstereceklerdir" dedi. Aysal ve Sarıgül, daha sonra maden ocağına giderek facia hakkında bilgi aldı.

ONB(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)