GEZİ Olaylarının birinci yıldönümü nedeniyle Taksim Meydanı’na çıkmak isteyen eylemcilere, Çevik Kuvvet ekipleri tarafından Galatasaray Meydanı’nda tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi ile müdahale edildi.

İstiklal Caddesi'nde biraraya gelen grubun Taksim'e doğru yürüyüşe geçtiği sırada başlayan polisin müdahalesi Galatarasay Meydanı'nda devam etti. Polis ekipleri İstiklal Caddesinden Galatasaray Meydanı'na koşarak gelen göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etti. Müdahale sırasında bazı göstericiler gazdan etkilenerek çevrede bulunan dükkanlara sığındı. Dükkan girişinde yaşanan izdiham dolayısıyla bir dükkanda maddi hasar meydana geldi. Bu sırada iki gösterici izdiham dolayısıyla bileğinden ve ayağından yaralandı. Yaşlı bir kadın ise, atılan gazdan etkilenerek yere yığıldı. Yerde yatan yaşlı kadın diğer göstericilerin yardımıyla ayağa kalkarak olay yerinden ayrıldı. Ara sokaklara kaçışan göstericilere polis ekipleri sokak başlarını kapatarak plastik mermi ile müdahalede etti.

BİR GRUP GÖSTERİCİ: 'HAKAN FİDAN'A SELAM SÖYLEYİN'

Türk Bayrağı ve Göktürk Bayrakları ile Galatasaray Meydanında toplanan bir gurp elleriyle kurt işareti yaparak, 'Türk'üz Türkçüyüz, Atatürkçüyüz' , 'PKK, AKP omuz omuza' ve 'Hakan Fidan'a selam söyleyin' şeklinde slogan attı. Polis ekiplerinin "Lütfen dağılın yasa dışı eylem yapıyorsunuz. Dağılmadığınız takdirde zor kullanılarak dağıtılacaksınız" uyarısının ardından göstericiler olaysız bir şekilde dağıldı.

UK (FOTOĞRAFLI)