CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Şişli Belediye Başkanı  Mustafa Sarıgül, Galata Köprüsü'nde oltayla balık tuttu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ı da eleştiren Mustafa Sarıgül, "Haliç'e bir köprü yapıldı ve Süleymaniye Camii'nin siluetini tamamen bozdu, param parça etti" diye konuştu. Seçim çalışmalarını sürdüren Mustafa Sarıgül, Türkiye Denizciler Sendikası'nı ziyaret etti. Sendikanın Karaköy'deki merkezinde Denizciler Sendikası Başkanı Hasan Pekdemir ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Sarıgül, burada sendika üyeleriyle bir araya geldi.
Seçim kampanyası sürecinde 10 Mart'tan itibaren her gün bir proje açıklayacaklarını söyleyen Sarıgül, çılgın projeler yerine akıllı projelerle geleceklerini ifade etti. Mustafa Sarıgül, "Bizim projelerimiz doğanın, bilimin, hukukun çevrenin arzu ettiği ayağı yere basan akılcı projelerle geliyoruz. Projelerimizin tamamını yarışmaya açacağız. İstanbul'da 'benim doğrularım' dönemi bitiyor, kentin doğruları dönemi başlıyor. İstanbul'da 'ben yaptım oldu' mantığı kesinlikle bitecek ve İstanbul ötekisi olmayan bir anlayışla yönetilecek" diye konuştu. "ŞİŞHANE-HALİÇ METRO GEÇİŞ KÖPRÜSÜ SÜLEYMANİYE'NİN SİLÜETİNİ BOZDU"
İstanbul'u Roma, Paris, Londra ile yarıştırabilmek için tarihi dokusunun korunmasını gerektiğini kaydeden Sarıgül, Şişhane-Haliç Metro Geçiş Köprüsü'nün Süleymaniye Camii'nin siluetini bozduğunu söyledi.
Konuşmasında "Haliç'e bir köprü yapıldı ve Süleymaniye Camii'nin siluetini tamamen bozdu, param parça etti" diyen Mustafa Sarıgül, şunları söyledi:  "Taksim'den o metro yerin altına inseydi belki 150-200 milyon dolar gibi bir para daha fazla harcanacaktı ancak Süleymaniye'nin silueti bozulmayacaktı. Cumhurbaşkanımız Roma'dan çok güzel bir twit attı. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Roma'dayım, ne gökdelenler ne alışveriş merkezleri var' diye yazdı. O zaman ben de sayın cumhurbaşkanımızın izniyle şu soruyu İstanbul'a yönetenlere sorayım. 20 yıldan beri İstanbul'u aynı anlayış yönetiyor ve Mimar Sinan'ın yaptığı tarihi dokuyu bozdunuz, Mimar Sinan'ın bıraktığı kemerleri param parça ettiniz. Son yapmış olduğunuz Haliç Köprüsü de Süleymaniye'nin tarihi dokusun yok edecek noktaya getirdi" ifadelerini kullandı. OLTAYLA BALIK TUTTU
Mustafa Sarıgül, Denizciler Sendikası ziyaretinin ardından Galata Köprüsü üzerinde vatandaşlarla birlikte balık tuttu. Oltayla balık tutan vatandaşlarla sohbet eden Mustafa Sarıgül, turistlerle de bol bol resim çektirdi. Bir vatandaşın oltasını Haliç'in suyuna atan Sarıgül, gazetecilerin "Şanslı mısınız?" şeklindeki sorusuna, "Şansımız çok iyi. Ben Sultanbeyli'de şansımızın çok iyi olduğumu gördüm. Sultanbeyli'de yurttaşlarımızın ilgisi bizi çok farklı noktaya taşıdı. İstanbulluların bir değişim ve dönüşüm istediklerini görüyorum. Bugün balıkçılarımızı geziyorum. İstanbul'a denizden bakmamız lazım. Ancak denizlerimiz yeteri kadar temiz mi? Denizlerde eskisi kadar balıklarımız var mı? Avlanmaya karşı gerekli tedbirleri alabiliyor muyuz, denizleri yeteri kadar koruyabiliyor muyuz?" şeklinde yanıt verdi.
Attığı oltayla istavrit balığı yakalayan Sarıgül, "Bu İstanbul'un bereketi, ve güzelliğidir. Ben inanıyorum ki bu güzellik inşallah sandıklara bolluk, bereket olarak yansıyacak. Sandıklara yansıyacak bu bolluk ve berekette sadece oltaya takılan bu güzel balıkların haklarını ve hukuklarını değil oltaya takılmayanların da haklarını hukuklarını koruyacağım" dedi. Mısır Çarşısı'nı da gezen Mustafa Sarıgül, burada vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Sarıgül, Mısır Çarşısı'nı ziyaret etti, vatandaşlara lokum ikram etti.