İZMİR Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş.’de (İZFAŞ) grafik tasarım uzmanı olarak çalışan yönetmen 32 yaşındaki Mehmet Genç, çekimleri İzmir’in Beydağ İlçesi’nde yapılan 'Süslü Kabak' adlı kısa metrajlı komedi filminin gala gecesinde kız arkadaşı Emine Tavlı’ya sürpriz evlenme teklifinde bulundu. Genç, Tavlı’nın teklifini kabul etmesiyle çifte mutluluk yaşarken, salondan alkış tufanı koptu.
İki yıl önce senaryosunu Osman Berber’in yaptığı 'Topaç', geçen yıl da 'Lübbey' adlı belgesel filmi ile yöredeki sosyal sorunları gündeme taşıyan yönetmen Mehmet Genç, bu defa kendi köyünde iki muhtarın seçim düellosunu konu olan seçim çalışmasını konu alan 'Süslü Kabak' adında bir film çekti.
Komedi türündeki filmde başrolü İZFAŞ personeli Mehmet Duysak ve Ödemişli Yılmaz Nalbantoğlu paylaştı. Filmde ayrıca İZFAŞ personellerinden Ayşe Duysak, Buse Duysak, Fikret Savaş, Abdullah Kara, Ülkü Gündoğdu, Ulaş Konuk ile filmin çekildiği Beydağ’a bağlı Yağcılar Köyü’nden Gülin Mavi, Mehmet Kafadar, Turhan Turgut, İsa Kırmızı ve Yağcılar Köyü halkı da rol aldı.
Kaynak Zincirleri’nin ana sponsorluğunda Beydağ Belediyesi’nin katkılarıyla çekilen kısa filmin galası Sendikacılar Kahvehanesi’nde yapıldı. Galaya, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, Beydağ Belediye Başkanı CHP'li Vasfi Şentürk, CHP’li Beydağ İlçe Başkanı Ahmet Erülker, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selami Sönmez ve Beydağlılar katıldı.
Beydağ Belediye Başkanı Vasfi Şentürk "2009 yılında, yönetmenliğini Mehmet Genç’in yaptığı 'Sular Çekilmeden' adlı kısa metrajlı film Hollanda’da dünya birinciliğini kıl payı kaçırdı. Ben de oradaydım. Jüri, filmi siyasi olarak niteleyerek ikinci yaptı. Mehmet Genç arkadaşımız, bizi bu filmle dünyaya tanıttı. Kendisine teşekkür borçluyuz. Süsülm Kabak ile bunu ikinci kez yapacağı inancındayız" dedi.
Milletvekili Mustafa Moroğlu da İZFAŞ’ta aynı zamanda uzman grafiker olarak çalışan yönetmen Genç’i kutladı.
SÜRPRİZ EVLENME TEKLİFİ
Yönetmen Mehmet Genç ise filminin galasında çifte mutluluk yaşadı. Sahneye gelerek İzmir’in Bornova İlçesi’ndeki bir yapı markette kasiyer olarak çalışan kız arkadaşı Emine Tavlı’ya sürpriz evlenme teklifinde bulundu. Tavlı’nın önce şaşıran, sonra ise "Evet" diyerek teklifi kabul etmesi üzerine salondakiler genç çifti alkış yağmuruna tuttu. Genç, evlenme teklifini kabul eden kız arkadaşına üzerinde 'Yılın en iyi sevgilisi yazan' heykel ile bir buket çiçek verdi.
Gece, 15 dakikalık 'Süslü Kabak' filminin gösterimiyle sona erdi.