GENÇLİK ve Spor Bakanlığı'nın hayata geçirdiği 'Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor' projesi kapsamında Türk futbolunun efsane oyuncularından Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Hasan Şaş ve Semih Yuvakuran, Şırnak'ta gençlerle bir araya geldi. Şırnak Valisi Hasan İpek, "Şu anda Şırnak'ımızda herhangi bir sıkıntı yok Allah'a şükür. Bu gelişmelerden dolayı çok mutluyuz" dedi.
Proje kapsamında Şırnak'a gelen futbolun efsane isimlerinden Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Hasan Şaş ve Semih Yuvakuran, Şırnak'ta Şehri Nuh Oteli'nde gençlerle buluştu. Bu isimler, futbol hayatlarında attıkları gollerin sinevizyon gösterisi yapıldıktan sonra gençlerin sorularını cevaplandırdı.
Daha sonra Şırnak Valisi Hasan İpek'i ziyaret eden futbolculardan Tanju Çolak, proje kapsamında Van ve Hakkari'ye geldiklerini belirterek, "Bizler böyle önemli bir sosyal sorumluluk projesiyle futbolun evrenselliğini bütünleştirip buradaki çocuklarla bir araya gelip onları mutlu etmek, onları heyecanlandırmak istedik. Onlar bizi hep TV'de görüyorlar, sanal bir sevgi var bize karşı, biz bunu gerçeğe dönüştürüp kucaklaşmak istedik. Şırnak'ta aynı havayı soluyalım istedik ve her gittiğimiz yerde de sayın valilerimizi ziyaret edip onların desteklerini alıyoruz" dedi.
Vali Hasan İpek ise gelen eski futbolcuları teşekkür ederek, "Şu an çözüm sürecinde, Türkiye'nin en hassas ili Şırnak'tayız. Ben gerçekten sizlerin aktif futbolcu bulunduğunuz dönemde ve halen, Türk futboluna damga vurduğunuzu, dünya üçüncüsü olurken de arkadaşlarımızın oynadığı maçları, diğer milli maçları Türkiye'de hiç kimse unutamaz" dedi. Bu günlerde Şırnak'a Ezidi akını olduğunu anlatan İpek, şöyle dedi:
"Bu sayı şu anda 25 bin kişiyi geçmiş durumda. Onlarla ilgili çok yoğun bir çalışmamız var. Bu arada sizlerin buraya gelmesi, Şırnak'taki gençlerin moralleri bozuk bu anlamda önemli. Sizlerin bugünlerde buraya gelmiş olması gerçekten bizler için bir mutluluk vesilesi oldu. Sizleri görmekten dolayı gerçekten mutluluk duyuyoruz. Gerçekten bugünlerde toplumun tüm kesimleri ile birlikte Türkiye'de barış ve kardeşliğin, asıl mimarı çözüm sürecine herkesin destek vermesi bizi gerçekten umutlandırıyor ve gururlandırıyor. Bin yıllık bir kardeşliğimiz var. Ve bin yıllık bu kardeşlik zaman zaman sekteye uğramış, bugün yeniden bu kardeşliği tesis için çok ciddi çabalar içindeyiz. Hem Türkiye Cumhuriyeti olarak hem Şırnak Valiliği olarak Şırnak halkına verdiğiniz bu moral için gerçekten minnettarız."
'ŞIRNAK EN FAZLA TAŞ VE GAZ ATILAN İLDİ'
Şırnak'ta geçen yıl göreve başladığında 'gaz' ve 'taş' işine son vereceklerini söylediğini belirten Vali İpek, "Şırnak, Türkiye'nin en fazla taş ve gaz atılan iliydi. Allah'a şükür bu Ramazan'da, sabaha kadar herkes sokaklarda hanımını koluna takmış, çocuğunu yanına almış bir görüntedeydi. Böyle bir Şırnak'ımız vardı. Şu anda da herhangi bir sıkıntı yok Allah'a şükür. Bu gelişmelerden dolayı çok mutluyuz. Sizlerin de katkısıyla, Lawrenceler tabi çok üzülecekler bu işi istemeyen, Lawrenceler, halen de var onlar, sağ yani birçoğu. Bu gelişmeler doğrultusunda iddialı konuşuyorum. Ben Şırnak'ta bir tane bile Türkiye Cumhuriyeti'nden ayrılmak isteyen vatandaş bulana birçok şeyi feda etmeye hazırım. Bunu bütün Türkiye Cumhuriyeti'nin bilmesini istiyorum" dedi.
Vali İpek, futbolculara Şırnak'ın simgesi olan Nuh Gemisi maketi ve Şırnak yöresinde organik yetişen bal hediye etti.
Valilik ziyaretin ardında Şırnak sokaklarına çıkan eski futbolcular, kent merkezini gezdi. Bir kahvede oturan futbolcular gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bazı gençler de futbolcularla selfie yaptı.

FOTOĞRAFLI