ZONGULDAK'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessese Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen futbol turnuvasında  madenciler sahaya, Soma'daki faciada ölen meslektaşlarının anısına baret ve siyah bantla çıktı.
12 takımın katıldığı turnuvanın Kozlu Şehir Stadı'ndaki açılış maçında Kartiye-3 ve Kartiye-6 takımları karşılaştı. Soma'daki maden faciasında ölen 301 işçi anısına sahaya baret ve kollarına siyah bant takarak çıkan maden işçileri, 'Maden şehitlerini unutmadık, unutturmayacağız' yazılı pankart açtı. Ölen madenciler anısına 1 dakikalık da saygı duruşunda bulunuldu. TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu'nun başlama vuruşunu yaptığı karşılaşmayı Kartiye-3, 3-0 kazandı.
Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu, bu yıl 4'üncüsünü gerçekleştirdikleri turnuvanın, Soma'daki facia nedeniyle geç başladığını söyledi. Eroğlu, "Madencilerimiz, sahaya baret ve kollarında siyah bantla çıkarak ölen maden işçilerini andı. Biz madenciliğin yorucu atmosferinden biraz olsun uzaklaşmak için 4 yıldır böyle bir turnuva düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda da devam ettirmek istiyoruz" dedi.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Behzat Cinkılıç da maden işçisinin moral ve motivasyona ihtiyacı olduğu bir dönemde böyle bir turnuvanın düzenlenmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.
16 Haziran'da sona erecek turnuvada şampiyon takıma kupa verilecek.

DS(EE/SS) (FOTOĞRAFLI)