YOZGAT 'ta Belediye tarafından Futbol Federasyonu'nun desteği ile Karatepe Mahallesi'nde kapatılan Kirazlı Dere yatağının üzerine yapılan, 2011 yılının Temmuz ayında TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı törenle açılışı yapılan futbol tesisleri, İmam Hatip Kompleksi binası yapılmak üzere yıkıldı.
Yozgat kent merkezinin bir dönem şebeke suyu ihtiyacının karşılandığı, şimdi ise sadece ihtiyaç duyulduğunda şebekeye verilen Kirazlı Göleti'nin devamında bulunan ve üzeri kapatılan dere yatağında yapılaşmaya yıllardır izin verilmiyordu. Yozgat Belediyesi, Hazine'ye ait alanı değerlendirmek üzere bölgede spor tesislerinin kurulmasına karar verdi. Önce aynı bölgede mini basket, voleybol ve futbol sahası tesisleri kuruldu. 2011 yılında ise Yozgat Belediyesi, Futbol Federasyonu'ndan proje karşılığında aldığı mali destekle bölgede sentetik çim zeminli futbol sahası ve sosyal tesislerini tamamladı. Tesisin açılışını, 2011 yılının Temmuz ayında Yozgat'a gelen TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ birlikte yaptı.
200 seyirci kapasiteli portatif tribünlü, amatör futbol müsabakalarının oynanmasına da elverişli futbol sahası alanı, 2 yıllık bir aradan sonra yıkılıp, İmam Hatip Kompleksi binalarının yapılması için yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı.
Yozgat Valiliği, bölgede yapılması öngörülen 50 derslikli, bin 100 öğrenci kapasiteli İmam Hatip Lisesi kompleks tesisleriyle ilgili bilgilere kendi internet sitesinde yer verdi. Yozgat'ta hazineye ait 16 dönüm arsa üzerine yapılması planlanan İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi'nin proje çalışmalarının tamamlandığı, önümüzdeki günlerde ise temelinin atılacağı belirtildi.
Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı ise yaptığı açıklamada, "Buranın projesini Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ, Hilmi Güner Mühendislik firmasına hazırlattı. Sayın Başbakanımız da buranın yapımını Ankara'da bir tören sırasında Rönesans firmasına söylemişti. Bina 50 derslikli 400 kişilik öğrenci yurdu olan, spor salonu bulunan bir okul olacak ve Yozgat insanın hizmetine sunulacak. Yozgat'ta imam hatip liselerine kız öğrencilerin daha fazla rağbet gösteriyor, bu sebeple burası belki tamamen kız imam hatip lisesi olabilir" ifadelerini kullandı.