AĞRI'da sahada futbol oynayan liseli gençlerin üzerine otomobil sürerken kameralar tarafından kaydedilen saha görevlisi İsrafil Polat, şakalaştıklarını iddia etti.
Olay, 19 Mart günü Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ait sentetik çim sahada meydana geldi. Futbol oynayan Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin üzerine otomobili süren saha görevlisi İsrafil Polat'ın bu hareketi, tribündeki diğer öğrenciler tarafından cep telefonuna kaydedildi. Öğrenciler, sık sık top oynamaya gittikleri sahada görevlinin her seferinde bir sorun çıkardığını söylediler.
Bu iddialarının asılsız olduğunu söyleyen İsrafil Polat ise, "Futbol maçı başlayacaktı. Merdiven ve sandalye olmadığı için otomobilin üzerine çıkıp fileleri taktım. Çıkarken de arabadaki granülü sahaya döktüm. O sırada top oynayan yeğenim ile tanıdığım olan gençlerin üzerine şaka ile otomobili sürdüm. Görüntülerin çoğu kesilmiş. Sadece üstlerine sürdüğüm yer verilmiş. Herhangi bir kastım yoktu" diye konuştu.
Görevli İsrafil Polat'ın yeğeni Cengiz Polat ise, "Biz o gün sahada İsrafil abiyle birlikte kale direklerine fileleri taktık. İş bittikten sonra şakalaşıyorduk, arabanın önüne de atlayan bendim" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri konu ile ilgili yaptığı açılamada, "Temizlik görevlisi olarak çalışan İsrafil Polat, sahada oyun oynayan çocuklara kasıtlı olarak hiçbir eylem yapmadığı tespit edilmiştir. Sahayı temizlemek, düzeni sağlamak, gelen vatandaşların bilinçli ve sağlıklı spor yapmasına zemin hazırlamakla görevli olan Polat, kale direklerine fileleri takmak ve granülleri bakım için alana zemine serpme çalışması yapmak için otoyla sahaya girme zorunluluğu duymuştur. Personelin herhangi bir kasıt düşünerek, öğrencilere zarar vermek amacıyla araçla sahaya girmiş olması söz konusu olamaz. Tüm bunlara rağmen ilgili personel ve işveren firmaya yönelik gerekli soruşturma başlatılmıştır" denildi.

AU(KS/AAA)(FOTOĞRAFLI)