İNGİLİZ Financial Times gazetesi, seçim sonuçlarını 1'inci sayfadan verdiği haberinde "Erdoğan'ın seçim yarışını kazanmasıyla Türkiye dönüm noktasına geldi" başlığıyla duyurdu.
Daniel Dombey'nin haberinde, "Erdoğan Türkiye'nin ilk halk oylamasıyla yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazandı ve yetki alanını genişletip ülkenin yönetim sistemini değiştirme yolunda önemli bir adım attı" denildi. Türkiye'nin Doğu ve Batı arasındaki stratejik konumu itibariyle bir dönüm noktasına geldiği ifade edilen haberde, son dönemde ABD ve Avrupa Birliği ile ilişkilerin zayıfladığına da dikkat çekildi.
"YENİ TÜRKİYE'NİN BAŞLANGICI"
Erdoğan'ın seçimde aldığı oy oranının anketlerdeki tahminlerin gerisinde kalmasına karşılık, seçimi ilk turda kazanmasına yettiği de haberde ifade edildi. Haberde Erdoğan'ın seçim sonuçlarını 'Yeni Türkiye'nin başlangıcı' olarak nitelediği belirtilirken siyaset arenasında daha etkin bir Cumhurbaşkanı'nın görevde olacağı ifade edildi. "Erdoğan'a karşı çıkanlar ise bu sonuçlarla birlikte daha otoriter bir yönetimin kapılarının aralandığını düşünüyor" denilen haberde, Erdoğan'ı destekleyenlerin ise, ekonomik ve sosyal alanda reformların devam etmesini beklediği belirtildi.

FOTOĞRAFLI