İZMİR’in Konak İlçesi’nde, park halindeki belediye otobüsü freni boşalınca, iki otomobil ve bir kamyonete çarptı. Kamyonet yol kenarındaki evin duvarını yıktı. Kazada ölen ve yaralanan olmazken, evde yaşayan Birol Aydın, “Ben burada doğdum, bu yaşıma kadar en az 25 araç girdi bu eve. Burada öleceğim galiba” diye konuştu.
Kaza, Konak İlçesi Gültepe otobüs son durağında geçen cumartesi günü akşam saatlerinde meydana geldi. Son durağa gelen Abdullah Doğan (33), yolcuları indirdikten sonra kullandığı 35 DB 5248 plakalı belediye otobüsünü park edip dinlenmek için araçtan indi. Bir süre sonra, iddiaya göre freni boşalan otobüs, eğimli yolda geri geri hız kazandı. Belediye otobüsü, Hasan Ünlü’ye ait 35 AFP 41 plakalı kamyonet, Murat Özsucah’ın 35 HFD 92 otomobiliyle Mustaya Kaya’ya ait 35 YL 945 plakalı otomobile çarptı. Hızını alamayan belediye otobüsü kamyoneti sürükledi. Kamyonet yol kenarındaki evle belediye otobüsünün arasında kaldı. Kamyonetin çarptığı evin duvarının bir bölümü yıkıldı. Ortalık savaş alanına döndü. Evde annesi Necla Aydın ile yaşayan Birol Aydın (45) ölümden döndü. Ölen ya da yaralanının olmadığı kaza sırasında annesinin dışarıda kendisinin ise evde bulunduğunu belirten Birol Aydın, belediye ekiplerinin önlem almasını istedi.
TEPKİ GÖSTERDİ
Evin dış duvarına daha önce de defalarca aracın çarptığını dile getiren Birol Aydın, “Ben kaza sırasında içerideydim. Bir gürültü duydum. İnsan ister istemez panikliyor. Önce gürültünün kesilmesini bekledim. Ardından yanıma el feneri aldım, odanın kapısını açtığımda iç kapının yerde olduğunu gördüm. Ardından elektriği kestim. Dışarıya çıktığımda herkes beni merak edip bağırıyordu. Ben burada doğdum, bu yaşıma kadar en az 25 araç girdi bu eve. Burada öleceğim galiba. Önlem için üç direği zorla diktirdim. Belediyeye 2002 yılında dilekçe verdim ancak ilgilenen olmadı. Benim burada can güvenliğim yok, gidecek bir yerim de yok. Buna artık bir önlem alınsın. Ölmemiz mi bekleniyor” dedi.