DENİZLİLİ 27 yaşındaki Gizem Elçi, eğitim için gittiği Paris'te tango dersinde tanıştığı Fransız mühendis Pierre Facca ile memleketi Denizli'de yapılan düğünle evlendi. Düğün öncesi Yenişehir Mahallesi'nde Denizli geleneklerine uygun sokakta kına gecesi düzenlendi, Fransız damat ve geline kına yakıldı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ve Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı'nı 2010 yılında tamamlayan Denizlili Gizem Elçi, eğitim için Fransa'ya gitti. Paris'te Sorbonne Üniversitesi'nde etnolojik müzik eğitimi alan Gizem Elçi, tango dersi sırasında Fransız mühendis Pierre Facca ile tanıştı. Aralarındaki arkadaşlık, kısa sürede aşka dönüştü. Evlenmeye karar veren çift Denizli'de düğün yaptı. Fransız mühendis Pierre Facca, ailesi ile birlikte Denizli'ye geldi. Denizli'de Yenişehir Mahallesi'nde site içerisinde yöredeki geleneklere göre kına gecesi düzenlendi. Gelin Gizem Elçi ve 29 yaşındaki damat Pierre Facca yan yana oturdu. Fransız damadın kardeşleri ellerindeki mumlarla çiftin etrafında dönenlerin arasına katıldı, kına türküleri söylendi. Denizlili gelinin yanı sıra Fransız damadın eline de kına yakıldı.
Gece boyunca Denizli geleneklerine göre eğlenen çift, daha sonra Marla Restoran'da yapılan düğünle dünya evine girdi. Fransız damat ve ailesi, Denizli'nin düğün kültürüne tanık oldu. Fransa'da dans dersinde başlayan aşklarını, Denizli'de ömür boyu sürecek mutluluğa 'Evet' diyerek sürdürdüklerini söyleyen genç çift düğünün ardından balayı için Avrupa'ya gitti.

FOTOĞRAFLI