FRANSA Cumhurbaşkanı Français Hollande, Galatasaray Üniversitesi’ni ziyareti sırasında, beraberindeki heyetle birlikte Çırağan Caddesi’nde yürüdü, kampüs çıkışında selam veren Fransız öğrencilerle ayaküstü, sohbet etti.
Fransa Cumhurbaşkanı Français Hollande, saat 10.30’da Ortaköy’de bulunan Galatasaray Üniversitesi’ne geldi. Hollande’yi burada Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga ile üniversitenin öğretim üyeleri karşıladı.
Kendisini karşılayanlarla tokalaşan Français Hollande, daha sonra rektörlük binasına girdi. Burada 10 dakika kalan Fransa cumhurbaşkanı, beraberindekilerle üniversitenin Çırağan Caddesi’nin karşısında bulunan,Yiğit Okur Kampüsü’ne yürüdü. Hollande, Çırağan Caddesi’nde kendisini selamlayan Galatasaray Üniversitesi’nde okuyan Fransız öğrencilerle bir süre ayaküstü sohbet etti. Daha sonra Çırağan Caddesi’nde yaklaşık 200 metre yürüyen Français Hollande, çevresindekilerden üniversitenin fiziki yapısı hakkında bilgi aldı. Bu sırada korumaları da çevrede sıkı güvenlik önlemleri alarak kimseyi yaklaştırmadı. Daha sonra üniversite öğrencilere hitaben yapacağı konuşma için GSÜ, Aydın Doğan Oditoryumu’na geçti.