FRANSA'nın Mulhouse kentinde oturdukları binada çıkan yangında ölen 39 yaşındaki Hasan Arslan eşi, 35 yaşındaki Nimet Arslan ve kızları, 13 yaşındaki İkra Arslan Yozgat'ın Akdağmadeni Üçkaraağaç köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi.
Fransa'nın doğusundaki Mulhouse kentinde Yozgatlı Arslan ailesinin oturduğu binada 16 Temmuz günü yangın çıktı. Yangında Hasan Arslan ile eşi Nimet Arslan ve kızları İkra Arslan öldü. Ailenin diğer çocukları 11 yaşındaki Hüseyin, 8 yaşındaki Halil İbrahim ve 6 yaşındaki Zeliha Arslan, babalarının çabasıyla itfaiye tarafından kurtarıldı. Fransa'da yapılan otopsi işlemleri ardından dün THY'nin tarifeli uçağı ile Kayseri'ye getirilen cenazeler oradan da karayolu ile Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi'ne getirilerek morga konuldu. Bu sabah hastane morgundan alınan cenazeler memleketleri Üçkaraağaç Köyü'ne getirildi. Cenaze arabası önce ailenin köyde bulunan evlerinin önüne geldi. Bu sırada bekleyen yakınları gözyaşlarını tutamadı. Burada helalik alınmasından sonra Arslan ailesinin 3 ferdinin cenazesi Üçkaraağaç Köyü Camii'ne getirildi. Burada her cenaze için ayrı cenaze namazı kılındı.
YANGINDAN KURTULDU CENAZEYE KATILDI
Cenaze namazına yangından babası sayesinde sağ kurtulan 11 yaşındaki Hüseyin Arslan da katıldı. Küçük çocuk yakınlarının yardımı ile ayakta durabildi. Kılanan cenaze namazına Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç.Dr. Kudret Bülbül, Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız ile Arslan ailesinin yakınları ve köylüler katıldı. Kılınan namaz ardından omuzlara alınan cenazeler köy mezarlığına götürülerek burada yan yana defnedildi. Defin sırasında yangında hayatını kaybeden Nimet Arslan'ın babası Basri ile annesi Emine Özkan'ın açılan tabutlara sarılarak gözyaşı dökmesi duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Defin sırasında Hasan Arslan'ın oğlu Hüseyin bir süre annesinin mezarına baktı. Küçük çocuk daha sonra yakınları tarafından alınarak mezarlık dışına götürüldü. Yangından kurtulan diğer oçcukların ise köye getirilmediği öğrenildi. Defin işleminin ardından Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı da köye gelerek mezarlıkta bulunan aileye başsağlığı dileklerini iletti.

FOTOĞRAFLI