İZMİR'den, 15 yıl önce Fransa'ya iltica eden Kıyasettin Beyazıt ile 7 yıl önce bu ülkeye yerleşen eşi Hülya Beyazıt'ın 5 çocuğu, şiddet gördükleri gerekçesiyle devlet tarafından ellerinden alındı. İlk olarak yuvaya yerleştirilen ardından da koruyucu ailelere verilen çocuklarını geri almak için ailenin, hukuk mücadelesinden de bir sonuç alınamadı. Hülya Beyazıt'ın ağabeyi Muzaffer Taşdemir, "Kardeşim, tesettüre girdiği için ve çocukların evde gürültü yapmasını şiddet olarak algılayıp komşuları şikayet etmiş. Zor durumdalar. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sesleniyorum, yeğenlerimi kurtarsın" dedi.
İzmir'de inşatlarda işçi Kıyasettin Beyazıt, evlendikten sonra Fransa'ya gidip iltica etti. Bu ülkenin kendisine vatandaşlık hakkı vermesi ardından 7 yıl önce Türkiye'de oturan eşi Hülya Beyazıt ile 2 çocuğunu yanına aldı. İlk olarak Paris'te oturan ardından Lion'da devletin kendilerine gösterdiği evlerde yaşamlarını sürdüren ve yine inşaatlarda çalışan aile, son olarak da Vissue kentine taşındı.
Fransa'da kaldıkları süre içerisinde 3 çocukları daha dünyaya gelen Kıyasettin Beyazıt ile Hülya Beyazıt'ın, kendi aralarındaki kavgalar ve çocuklarının gürültüsünden rahatsız olan aralarında iki Fransız polisin de bulunduğu komşuları devlet kurumlarına şikayetci oldu. Fransa'da aile ilişkilerine bakan kurumda, ailenin şiddet uygulamasını gerekçe gösterip 15 yaşındaki Gülsün Beyazıt, 7 yaşındaki Selpia Beyazıt, 6 yaşındaki Sindi Beyazıt, 3 yaşındaki Yusuf Beyazıt ile 1.5 yaşındaki Yakup Beyazıt'ı, ellerinden aldı. İlk olarak yurda yerleştirilen çocuklar, ardından da koruyucu ailelere teslim edildi.
AİLE HUKUK MÜCADELESİ BAŞLATTI
Belli zamanlarda görebildiği çocuklarının koruyu ailelerden şiddet gördüğünü öğrenen Hülya beyazıt ile eşi, avukat tutup adli makamlara başvurdu. Bu başvurulardan sonuç alamayan aile, maddi olarak da sıkıntı çekmeye başladı. Hülya Beyazıt'ın İzmir'de oturan kardeşleri de aralarında para toplayıp ona yardım etti. Para yardımından başka bir şey yapamadıklarını dile getiren ağabey Muzaffer Taşdemir, şöyle dedi:
"Kız kardeşim ve eniştem çocuklarına çok iyi bakardı. Ama işte çocukların gürültü yapması, kız kardeşimin tesettüre girmesi ve zaman zaman eşiyle kavga etmesinden rahatsız olan komşuları onları şikayet etmiş, Apartmanda iki Fransa polisi oturuyormuş, onların da şahitlik etmesi üzerine çocuklar ellerinden alınmış durumda. Verildikleri koruyucu ailelerde şiddet görüyorlarmış. Kız kardeşim bize konuyu böyle aktardı. Ben şimdi buradan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sesleniyorum. Lütfen girişimde bulunsun ve yeğenlerimi kurtarsın. Biz onların Türkiye'ye dönmesini istiyoruz. Ellerinden geleni yapsınlar." 
Muzaffer Taşdemir, kız kardeşinin büyük acı çektiğini bildirerek gözyaşı döktü. Anne Anne Kemaliye Taşdemir de, kızına yardım eli uzatılmasını ve yanına getirilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI