HAKKARİ Üniversitesi tarafından düzenlennen doğa yürüyüşüne Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 18 fotoğrafçı, 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylası'na çıkarak, 4 mevsimi bir arada yaşadı. Piknik yapan fotoğrafçılar, diğer yandan da doğa güzellikleri görüntüledi.
Hakkari Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikle fotoğrafçılar il merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 300 rakımlı Berçelan Yaylası'nda bir araya geldi. Aralarında fotoğrafçı Faruk Akbaş'ın da bulunduğu 18 fotoğrafçı, Haziran ayında Berçelan Yaylası'nda dört mevsimi bir arada yaşayarak kare kare fotoğrafladı.
Dört mevsimin bir arada görüldüğü, bir tarafında kar, diğer tarafında yemyeşil alanlarda rengarenk çiçeklerin bulunduğu Berçelan Yaylası'nda Hakkari Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Öğretim Görevlisi Emin Yıldırım'ın 2 bin 700 rakımda bulunan Seyithan Sirk Gölü etrafında kayak yapıp gölde yüzmesi fotoğrafçıları harekete geçirdi. Göle balıklama atlayış yapıp bir süre yüzen Yıldırım, karların üzerine uzanarak fotoğrafçılara sanki deniz kenarında güneşleniyormuş gibi pozlar verdi.
Dört mevsimin bir arada yaşandığı Berçelan Yaylası'nda olmaktan mutlu olduğunu ifade eden fotoğrafçı Faruk Akbaş, kendisini çok şanslı hissettiğini söyledi. Akbaş, şöyle dedi:
"Genç dağcı ve fotoğrafçı arkadaşlarla Berçelan Yaylası ve Seyithan Gölü'ne çıktık. Şanslıyım çünkü böyle arkadaşlarla bir aradayım ve yıllardır görmek istediğim yerlerden birini görmüş oldum. Türkiye'de çok az yer kaldı görmediğim. Çok etkileyici bir yer burası. Buzul gölleri, dağlar, zirveler, bulutlar burası eşsiz bir yer. Türkiye'nin çok özel ortamlarından bir tanesi burası, çok heyecanlıyım, çok güzel bir gün oldu benim için. Cilo Dağları fotoğraf için çok güzel bir ortam, tüm fotoğrafçı dostlarıma, arkadaşlarıma tavsiye ederim. Çekilecek çok malzeme var, aynı zamanda burası ülkenin gizli kalmış bir turizm potansiyelidir. Benim için çok güzel bir gündü.
Etkinliğe Trabzon'dan katılan fotoğrafçı Alper Eryiğit ise, "Aynı anda dört mevsimi bir arada yaşadık. Aşağıda yaz, yukarı çıkarken sonbahar ve zirvede 3300 metre rakımda kışı yaşadık ve üşüdük. Haziran ayında buralar çok güzel. Her fotoğrafçının mutlaka görmesi gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI