Murat DELİKLİTAŞ / İstanbul, () - "KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu" üyesi bir grup kadın, yarın TBMM'de görüşülecek olan Yeni Yargı Paketi'nde, kadın cinayetlerinde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi. Kadınlar kendi yargı paketlerini de AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'nın önüne bıraktı.

Platform üyesi bir grup kadın, saat 19.30'da Şişli'de bulunan bir alışveriş merkezinin önünde toplandı. 'A'dan Z'ye Koruma ve Ceza İstiyoruz' yazılı pankart açan grup üyeleri, sık sık 'Kadın cinayetlerini durduracağız' şeklinde slogan attı. AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'na yürüyen grup üyeleri polis tarafından durduruldu.

ALTERNATİF YARGI PAKETİ

Burada yakınlarını kaybeden ailelerin yaptığı açıklamanın ardından, basın açıklamasına geçildi. Grup adına basın açıklaması yapan Gülsüm Kav, “Yeni yargı paketi yarın Meclis'e taşınacak. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak, toplumun talepleri dinlenmediği için, 301 işçinin Soma'da ölümüne göz yuman AKP'nin kadınların taleplerini de görmezden gelmesine izin vermeyeceğiz. Halkın, kadınların tepkisi karşısında, konuşmaya gelince mangalda kül bırakmayan AKP'nin verdiği sözleri neden tutmadığını soruyoruz. Yeni yargı paketini gündemine alacak olan Meclis'e son uyarımızdır. Kadınlar için A'dan Z'ye tedbir istiyoruz dedi.

Açıklamaların ardından, hazırladıkları alternatif yargı paketini AK Parti İlçe Başkanlığı'nın önüne bırakan grup üyeleri olaysız şekilde dağıldı.

MD (CO)