KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde bulunan Vehbi Koç Ford Otosan Gölcük Kültür Merkezi'nde açılan resim, heykel, arazi sanatı ve video alanında üretilen etkinlikte sergilenen sanat eserleri ilgi gördü.
Koktebel Art Residance ve Bahçecik Kültür ve Dayanışma Derneği'nin ortaklaşa organize ettiği Bahçecik Çağdaş Sanat Festivali’ne katılan ünlü sanatçılarının eserleri Vehbi Koç Ford Otosan Gölcük Kültür Merkezi’nde sergilendi. Festivale katılan sanatçıların resim, heykel, arazi sanatı ve video alanında ürettikleri sanat eserleri büyük beğeni topladı. Her kesimden ve yaştan insanın ilgi gösterdiği sergi, 4 Eylül'e kadar açık kalacak. Aynı etkinlik daha önce Ukrayna’ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti Koktebel Kasabasında düzenlenmişti.
Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilim nedeniyle bu yıl Kırım’da yapılamayan festival Bahçecik Kültür Dayanışma Derneği’nin girişimi ile Bahçecik’e taşındı. Festival kapsamında Kocaeli’ye gelen sanatçılar 20 gün boyunca Bahçecik’te Helikon Art Sanat Merkezi’nde konaklayarak Türk Kültürü ve yaşam biçimini tanıma fırsatı buldu. Geleneksel hale getirilmesi planlanan festival 4 Eylül’de son bulacak.

FOTOĞRAFLI