İZMİR'in Foça İlçesi'nde, geçen Gezi olaylarında yaşamlarını yitirenler için anma etkinliği düzenlendi. Hükümetin protesto edildiği etkinliğe katılanlar, yere serilen bir beze keçeli kalemlerle duygularını yazdı.
Sosyal medyada 'Fıtratımızda Özgürlük Var' duyurusu ile Gezi olaylarında ölenleri anmak için bir araya gelen yüzlerce kişi, Foça Demokrasi Meydanı'nda toplandı. Etkinliğe ayrıca CHP Foça İlçe Yönetimi, Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası, Büro-Sen, Eğitim Sen Foça Temsilciliği, ADD Foça Şubesi, Foça Sanat Dostları üyeleri de katıldı.
'Her yer Taksim her yer direniş', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam', 'Hükümet istifa', 'Ya hep beraber ya hiç birimiz' sloganları atıldığı etkinliğe katılanlar, 'Diren Foça Gezi Hatırası' başlığı altında yere serilen bir beze duygularını ifade eden cümleler yazdı. Etkinliğe katılanların ellerinde tuttuğu 'Yeter artık ya polis çağıracağım', 'TOMA'lara göğüs geren, işte benim Zeki Müren', 'Polis kardeş gerçekten gözlerimi yaşartıyorsun" ve 'Kader değil katliam' pankartları dikkat çekti.
Topluluk adına yaptığı basın açıklaması öncesi Gezi'deki eylemciler ile Soma'daki maden faciasında ölen işçileri anan eğitimci- yazar Yılmaz Mızrak, "Çıkarılan yasalar ve taşeronluk sistemiyle emekçiler birçok sosyal haktan yoksun kaldı. Eğitim sistemi berbat edildi. Dini yaptırımlar özel hayata karışır oldu. Hukuk katledildi. Adaletin terazisi çalınan paraları tartamaz oldu. Cumhuriyetin fabrikaları birilerine peşkeş çekildi. Mimar Sinan'ın Dalgıç Ahmet Ağa'nın mimari şaheserleri şehre tepeden bakan çirkin yapılara ve AVM'lere yenik düşürüldü. Taksim ve Gezi Parkı para kazanılacak talan yerlerinden biri olarak görüldü. Gezi'de kaybettiklerimizi sevgiyle, saygıyla, alkışlarla selamlıyoruz. Bundan sonra her yıl sizler için direniş toplantıları yapacağız. Işıklar içinde uyuyun" dedi. Açıklamanın ardından topluluk olaysız dağıldı.

SG(İÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)