Ayhan ACAR/BARTIN, () - BARTIN'da Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yapılacağı alanda bulunan yaklaşık 20 metre uzunluğundaki 5 çam ağacı, inşaatı engellediği gerekçesiyle kesildi.
Ömertepesi mevkiindeki Bartın Devlet Hastanesi'nin yanında bulunan bin 20 metrekarelik alana yapılacak 34 yatak kapasiteli Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi için çalışmalar başladı. Alanda bulunan 40 çam ağacından 5'i, inşaata engel olduğu gerekçesiyle motorlu testere ile kesildi. Yaklaşık 20 metre uzunluğundaki çam ağaçları dalları budanıp tomruk şeklinde kesilerek hastane bahçesinde istiflendi. Çam ağaçlarının kesilmesi bazı kişilerin tepkisini çekti.
Bartın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Osman Açıkgöz, yaklaşık 1 milyon liraya mal olacak 2 katlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yapılacağı alandaki 5 çam ağacının Orman İşletme Müdürlüğü'nden alınan izinle kesildiğini söyledi. Ağaçların inşaatı engellediğini ifade eden Açıkgöz, "Kesinlikle yasal olmayan bir şey yoktur. Kesim işlemi Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerinin refaketinde yapılmıştır. Bartın'a önemli bir yatırım kazandırıyoruz. Bu yılın haziran ayı sonunda hizmete açmayı planlıyoruz" dedi.

AA(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)