VAN'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan rüzgar, yaşamı olumsuz etkiledi. Erciş İlçesi'nde şiddetli rüzgar birçok çatının uçmasına neden olurken, birçok araç büyük zarar gördü. Uçan çatılar nedeniyle İlçede, tehlike oluşturabilecek caddeler trafiğe kapatıldı.
Van ve Erciş İlçesi'nde etkili olan rüzgar hayatı olumsuz etkiliyor. Saatteki hızı zaman zaman 50 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle Erciş İlçesi'nde birçok ev ve işyerinin çatısı uçtu. Halkın dışarda olduğu sabah saatlerinde uçan çatılar hareket halindeki araçların üzerine düştü. Şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, üzerine çatı düşen araçlarda mahsur kalanlarda çevredekilerin yardımıyla çıkartıldı. Şiddetli fırtına nedeniyle birçok araç hasar gördü. Tehlikeli ve hasar görmüş çatılarda güvenlik nedeniyle vinçlerle kaldırıldı. Güvenlik güçleri tehlike oluşturacak caddeleri trafiğe kapattı.
METEROLOJİ UYARDI
Meteoroloji 14'üncü Bölge Müdürlüğü yaptığı yazılı açıklamayla, Van, Hakkari, Muş, Bitlis merkez ve ilçelerinde 29-30 Mart, Cumartesi ve Pazar günleri beklenen soğuk ve yağışlı havalardan dolayı halkı uyardı. Yapılan açıklamaya göre Van, Hakkari, Muş ve Bitlis’te yarın yağışların yağmur ve karla karışık olacağı Pazar günü kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Açıklamada, şöyle denildi:
"Cumartesi ve Pazar görülecek kar yağışı ile kuvvetli olarak esmesi beklenen rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayları dik ve yüksek yamaçlarda çığ tehlikesi, baca gazı zehirlenmesi çatı uçmaları ve benzeri durumlara karşı vatandaşn ve ilgililerin tedbirli olmaları önerilmektedir."

KA(FE/İD) (FOTOĞRAFLI)