RİZE’de fırında simit pişirmede kullanılan ancak işyerine sığmadığı için pencereden yola uzanan kürek için dubalı önlem alındı.
Mermerdelen Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki bir binanın zemin katında bulunan Beyaz Taş Unlu Mamulleri adlı fırında pişirilen simitler için kullanılan tahta küreğin işyerine sığmayınca işyeri sahibini ilginç bir çözüm bulmaya yönlendirdi. 5.5 metre uzunluğundaki kürek 3.5 metrelik fırına sığmayınca, fırının caddeye bakan ön kısmında pencerenin altındaki beton bölüm kırdırılarak açıldı. Ustalar da uzun küreği rahatlıkla kullanmaya, fırına simit koyup pişenleri de almaya başladı.
YAYALAR VE ARAÇLAR ETKİLENDİ
Ancak fırından aniden yola çıkan kürek, bu kez cadde üzerindeki işyerinin dışından geçen araç ve yayalar için tehdit edici olmaya başladı. Ustanın kullanması sırasında yaklaşık 2 metrelik bölümü pencerenin altından aniden caddeye doğru uzanan kürek,  yayalar, hem de geçen araçlar için tehlike yarattı. Tahta küreğin fırından dışarı çıktığını gören araçlar fren yapıp durdu, yayalar da ya yolunu değiştirmek, ya da üzerinden atlamak zorunda kaldı.
DUBA KONULDU
İşyerine sığmadığı için yola uzanan kürek için yola plastik duba konularak önlem alındı. Caddede yürüyen ve kırmızı beyaz renkli plastik dubayı fark edenler böylece yolunu değiştirirken kendilerine kürek çarpmasından kurtutuyor. Fırın sahibi Süleyman Demir, kürek için duba koyarak önlem aldıklarını, böylelikle de caddeden geçenlerin aniden yola çıkan küreğe takılmalarını önlediklerini söyledi.