Süleyman KAYA/İSTANBUL,() FATİH Camii’nde cuma namazı sonrası toplanan bir grup, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etti. Sık sık tekbir getiren grup, ‘Hamas’a selam, direnişe devam’ diye slogan attı. Saraçhane Parkı’na gelen yaklaşık bin kişilik grup Filistin’de ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Yapılan duaların ardından gruptan bazıları İsrail bayraklarını yaktı.
İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını protesto etmek isteyen bir grup, cuma namazı sonrası Fatih Camii avlusunda toplandı. Tekbir getiren grup Rabia işareti yapıp ‘Hamas’a selam, direnişe devam', 'Vur vur inlesin İsrail dinlesin', 'Yaşasın ümmet dayanışması’ diye sloganlar attı. Yaklaşık bin kişilik grup ‘Gazze Siyonist Katillere Mezar Olacak, Yaşasın Filistin İslami Direnişimiz’ yazılı pankart ve Filistin bayraklarıyla Saraçhane Parkı’na yürüdü. Burada Filistin’de ölenler için kılınan gıyabi cenaze namazına kadınlar da eşlik etti. Bazı kadınlar birbirleriyle selfie (özçekim) çekti.
İsrail’i suçlayan Yazar Abdurrahman Dilipak, "Birkaç tane İsrailli’nin kaçırılıp öldürülmesini bahane ederek 15 yaşındaki bir çocuğu kaçırıp, midesini benzinle doldurup yakarak öldürenler bana hukuktan bahsedemezler. Ve bunu görmezden gelen ABD, Batı ve sözde İslam devletleri haksızlıklar karşısında susarak dilsiz şeytan rolünü oynuyorlar" dedi. İsrail’in top yekün bir saldırı başlattığını söyleyen Abdurrahman Dilipak, "Hedef belli, Gazze’yi işgal etmek istiyor, çünkü Gazze açıklarında zengin doğalgaz kaynakları var. Gazze’yi işgal etmek istiyor çünkü direnişçi Müslüman topluluğu istemiyorlar. Mısır, Suriye ve Irak hepsi aynı oyunun parçasıdır. Türkiye’de oynanan oyunlar Türkiye’deki derin yapılanma, paralel yapılanmaların arkasında hep aynı güç var. Bugün bu katliam karşısında susanlar kendi kimliklerini de beyan etmiş olacaklar" diye konuştu.
Yapılan duaların ardından bir grup İsrail bayraklarını ateşe verdi.

Grup bir süre sonra sessiz bir şekilde dağıldı.
 

(FOTOĞRAF)