BEŞİKTAŞ Kulübü Başkanı Fikret Orman, Ağrı Dağı eteğinde bulunan, Iğdır'ın Aralık İlçesi'ne bağlı Kırçiçeği ve Karahacılı köylerinde yaptırılan Beşiktaş ilkokullarının açılış törenlerine katıldı.
Özel uçakla Iğdır Havalimanı'na gelen Fikret Orman'ı Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, Ticaret Odası Başkanı Kamil Arslan ve Beşiktaş taraftarları karşıladı. Iğdır kent merkezine geçip Vali Davut Haneri'yi makamında ziyaret eden Fikret Orman, buradan Aralık İlçesi'ne geçti. Ağrı Dağı eteklerindeki Kırçiceği Beşiktaş Şeref Bey ve Karacıhılı Beşiktaş Mican İlköğretim okullarının açılış törenine Vali Davut Haner, Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz, Karakoyunlu Kaymakamı Elif Canan Tuncer Ersöz, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kaman, Aralık Belediye Başkanı Bayram Teksay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kamil Arslan, kurum müdürleri, Iğdırlı Beşiktaş taraftarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz'e okulların yapımındaki katkısı için teşekkür etti. Aynı şekilde Beşiktaşlı eski yönetici Hüseyin Mican'ı da kutlayan Fikret Orman, "Burası ülkemizin en doğu noktası. Burada pırıl pırıl bir kardeşimiz bir mum yaktı. O mum okullara dönüştü ve bizleri bir araya getirdi. Hüseyin Mican arkadaşımızı da şevklendirdi ve Beşiktaşımız'ın okullar açmasına vesile oldu. Bu çok büyük bir iş. Camiam ve şahsım adına Kaymakamımız Tolga Kamil Ersöz'e çok teşekkür ediyorum. Beşiktaş bir duruştur, bir hayata bakış açısıdır. Ülkemizi seven, Beşiktaşımızı seven pırıl pırıl öğrencilerin bu okullarda yetişmesini diliyorum. Ülkemize ve Iğdır'a hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Aralık Kaymakamı Ersöz, Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Hüseyin Mican bir okulun yapımını üstlendiğini, Karahacılı Köyü'nde yapılan okulun 4 derslik ve 1 ana sınıfından oluştuğunu, kaloriferli ve tuvaletlerin okulun içinde olması nedeniyle öğrencilerin kışın üşümeyeceklerini bildirdi. Ersöz, "Ailem beni okula 'Küçüksün' diye göndermek istemiyordu. Okula başlamamın tek sebebi okul müdürünün Beşiktaşlı olması. Bana 'Sen Beşiktaşlı mısın?' demesi üzerine 'Evet Beşiktaşlıyım' dedim ve beni okula aldı. Beşiktaşlı olarak okula başladım hala da devam ediyor. Bundan gurur duyuyorum. Beşiktaş bir ruhtur, bir duruştur. Burası Aralık Türkiye'nin en doğusu. Güneş ilk burada doğuyor. Bayrak ilk burada dalgalanıyor. Biz Türkiye'nin en ucunda kara kartalı göklerde uçuracağız" dedi.
Vali Davut Haner ise hiçbir takım tutmamasına karşın bugün Beşiktaşlı olduğunu söyledi. Beşiktaş Klübü Başkanı Fikret Orman'a, Hüseyin Mican'a, Aralık Kaymakamı'na teşekkür eden Vali Haner, okulların diğer iş adamlarına ve diğer spor kulüplerine örnek olmasını diledi.
Kurdele kesmesinin ardından Vali Haner ile birlikte sınıfları gezen, öğrencilerle ve öğretmenlerle bir araya geldi. Orman, Hüseyin Mican'ın iki kızı ile birlikte çocuklara çeşitli hediyeler vererek sevindirdi. Vali Davut Haner Iğdırlı kadınların el emeği vererek yaptıkları Türk bayrağı tablosunu Fikret Orman'a Aralık Kaymakamı Tolga Kamil Ersöz ise okulun yapımını üstlenen Hüseyin Mican'a plaket verdi.
Aralık kaymakamlığı, Beşiktaş Taraftarı ve Beşiktaş Kulübünün eski yöneticisi Hüseyin Mican'ın katkılarıyla Iğdır'da 50 günde yaptırılan okullar, 10 derslikli ve 120 öğrenci kapasiteli. Okullardaki sınıflara Şeref Bey, Baba Hakkı, Süleyman Seba, Vedat Okyar, Serpil Hamdi Tüzün, Rıza Çalımbay, Mehmet Özdilek, Ertuğrul Sağlam, İlhan Mansız, 'Metin- Ali- Feyyaz'ın isimleri verildi.

SD(KS/SS) (FOTOĞRAFLI)