İstanbul, () - Türkiye'de kentsel dönüşümün simge bölgesi Fikirtepe'de 30 bin metrekare arsa ortasında kalan ve ortaya çıkan ilginç görüntüsüyle hafızalara kazınan 2 katlı ev için anlaşmaya varıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bir araya getirdiği VARTAŞ Yapı ile evin sahibi Alaaddin Demirel sözleşmeye imza attı.

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Kadıköy Fikirtepe'deki bina sahiplerinin büyük bir bölümü müteahhit firmayla anlaşma sağlamış ve anlaşma yapan kişilerin evleri yıkılmıştı. Ancak çevresindeki tüm evler proje kapsamında Mayıs ayında yıkılırken, 2 katlı binanın sahibi Alaaddin Demirel'in binası anlaşma sağlanamadığı için yıkılamamıştı.

Aradan geçen 3 aylık sürede müteahhit firma ev sahibi Alaaddin Demirel'i ikna etmeyi başardı. VARTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Faruk Barata, yapılan anlaşmadan memnuniyet duyduklarını vurgulayarak, "Son olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı anlaşma yapmayan ev sahipleri ve inşaat şirketlerine tebligat göndererek, kamulaştırma kararı aldığını açıkladı. Süreci hızlandırma amaçlı bu duyurunun ardından Pazartesi günü Alaaddin Bey ile bakanlık yetkilileri aracılığıyla buluştuk. Sabah saatlerinde başlayan toplantımız akşam saat 22.00'ye kadar sürdü. Yıkım birkaç gün içinde gerçekleşmiş olacaktır. Bu sürecin tamamlanmasıyla, ruhsatımızı alıp büyük bir hızla inşaatımızı tamamlayacağız" dedi.



(FOTOĞRAFLI)