KAYSERİ () - HACI Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Feyzullah Keskin, İstanbul Okmeydanı’nda meydana gelen olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Alevileri hedef gösteriyor" dedi.
Kayseri’de Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı öncülüğünde bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri bir araya gelerek, Okmeydanı’nda çıkan olaylarda cenaze Uğur Kurt’un öldürülmesine tepki gösterdi. Gezi Parkı eylemleri sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşu yapılırken, ‘Hızır Paşalar bizi yıldıramaz’ , ‘Anaların öfkesi katilleri boğacak’ , ‘Birleşe birleşe kazanacağız’ , ‘Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’ sloganları atıldı. 
Hacı Bektaşi Veli Derneği ve Vakfı Başkanı Feyzullah Keskin yaptığı konuşmada, Alevilerin cumhuriyet tarihi boyunca sistematik katliamlarla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Devlete Osmanlı’dan miras kalan katliamcı tutum hala hoyratça devam etmektedir. Koçgiri’den başlayan Dersim, Maraş, Çorum, Malatya, Sivas, Gazi ile süregelen katliamlar serisi kitlesel olmasa da hedef gösterilerek ve gözetilerek devam etmektedir" dedi. Gezi direnişi ile başlayan olaylarda yaşamlarını yitiren Alevi gençlerin adlarını sıralayan Keskin, "Uğur Kurt adlı arkadaşımız da katledildi. Katledilen Uğur Kurt arkadaşımızı diğerlerinden ayırtan nokta ise ilk kez bir Cemevi’nde devlet eliyle bir Alevi yurttaşın katledilmesidir" diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın olaylar sonrasında yaptığı açıklamaları eleştiren Keskin, “Sayın Başbakan’ın sürekli ağzında gevelediği Alevi kelimesini ulu orta kullanması, hedef göstermesi çok tehlikelidir. Başbakan ateşin üzerine benzinle gidiyor. Ortadoğu’da tek mezhep kavgası yaşanmayan ülkenin Türkiye olduğunu bir kez daha belirtiyoruz. Biz bu ülkede ne mezhep ne de kimlik kavgası istiyoruz.”

CZ(OE/ESM) (FOTOĞRAFLI)