TÜRKİYE Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, "Cumhurbaşkanının tüm Türkiye'yi kucaklaması gerekir ve özellikle Ortadoğu'nun bir mezhep savaşına sürüklendiği bu dönemde mezhepçilikten özenle kaçınması, mezhepçi lisan kullanmaktan mutlaka kaçınması gerekir" dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Sivas olaylarının 21'inci yıldönümü nedeniyle düzenenlenen anma programına katılmak üzere bugün kente geldi. Feyzioğlu, anma etkinlikleri sonrasında Sivas Baro Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenlenen programa Feyzioğlu'nun yanı sıra Sivas Baro Başkanı Muharrem Eliş ve kentte görev yapan avukatlar katıldı.

"CUMHURBAŞKANI MEZHEPÇİLİKTEN KAÇINMALI"

İftar programı öncesinde basın mensuplarının Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Feyzioğlu, "Tabi benim her hangi bir aday hakkında olumlu yada olumsuz bir beyanda bulunmam söz konusu değil. Sadece Cumhurbaşkanının tüm Türkiye'yi kucaklaması gerektiğini ve özellikle Ortadoğu'nun bir mezhep savaşına sürüklendiği bu dönemde mezhepçilikten özenle kaçınması, mezhepçi lisan kullanmaktan mutlaka kaçınması gerektiğini ifade edeyim. Türkiye çok zor bir coğrafyada, hep öyleydi ama artık iyice zorlaştı bu coğrafya. Bir taraftan yukarıdan Ukrayna'dan sıkıştırıyor. Yukarıda Ukrayna, Rusya'nın bölme tehdidi altında. Aşağıda Ortadoğu'da güney komşularımız PKK, PYD, IŞİD. Böyle karmaşık bir coğrafyanın içindeyiz. Bu belaların Türkiye'ye sıçramasını önlememiz için mutlaka ve mutlaka kucaklaşmamız lazım ve bunun içinde mezhepçi bir söylemden kesinlikle uzak durmamız gerekiyor. O noktada Atatürk'ü çok iyi anlamak lazım. Atatürk'ün milliyetçiliğini doğru okumak lazım. Eşit yurttaşlık temelinde herkesle buluşmak lazım. Ve hangi etnik kökenden hangi dinden hangi mezhepten hangi dilden olursa olsun herkesi kucaklayan bir devlet ve herkesi kucaklamayı sağlayan bir Cumhurbaşkanı dilediğimizi ifade edeyim" dedi.

"BİR ADAYI DESTEKLEMEM ASLA DOĞRU DEĞİLDİR"

Feyzioğlu, kendisinin Başbakan Erdoğan'ı destekleyeceği yönündeki iddiaları ise yalanlayarak, "Hayır. Hiçkimseyi ne desteklediğimi, ne desteklemediğimi söyleyebilirim. Çünkü Türkiye Barolar Birliği Başkanı olarak şu andaki adaylardan herhangi birini kişisel olarak eleştirmem veya desteklemem kurum temsilcisi sıfatıyla asla doğru değildir." diye konuştu.

FOTOĞRAFLI