Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi doğrultusunda Fethullah Gülen tarafından yazılan kitaplar ile CD, DVD ve diğer elektronik materyallerden oluşan 672 eserde "Terör örgütü propagandası" yapıldığı gerekçesi ile basım, dağıtım ve satışının yasaklanması ve piyasada elde edilenlere el konulmasına karar verdi.

TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ OLDUĞU HATIRLATILDI

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne yapılan başvuruda, Fethullah Gülen'in hakkında soruşturma yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün lideri olduğu hatırlatıldı.

672 KİTAP, CD VE DVD İÇİN TOPLATMA İSTENDİ

15 Temmuz 2016 tarihinde "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın öngördüğü düzeni cebir ve şiddet kullanmak suretiyle ortadan kaldırmaya teşebbüs" eden FETÖ/PDY terör örgütünün lideri olan Gülen'in, halk üzerinde din adamı kisvesi altında sempati toplamak, örgüte eleman kazandırmak amaçları ile yazdığı düşünülen 672 kitap, CD, DVD ve diğer elektronik materyallerin "Terör örgütü propagandası" suçunu içerebileceği belirtildi.

672 ADET ESERE EL KONULACAK

Başvuruda, terör örgütü propagandası oluşturabileceği değerlendirilen kitap, CD, DVD ve diğer elektronik materyallerden oluşan 672 adet eserin Basın Kanunu'nun 25/2 maddesi uyarınca basımı, dağıtımı ve satışının yasaklanması, piyasada elde edilenlere el konulması talep edildi.

SULH CEZA HAKİMLİĞİ TALEBİ KABUL ETTİ

Kararı değerlendiren Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, bu talebi kabul ederek Gülen tarafından yazılan kitaplar ile ona ait CD, DVD ve elektronik materyallerin satışı, dağıtımı ve basımının yasaklanmasına, piyasada elde edilenlere de el konulmasına karar verdi.