Ergün TOS/ FETHİYE (Muğla), () - MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde, çöp kamyonun çarpması sonucu şoför Yüksel Güzel ile temizlik işçisi Kadir Akbulut'un hayatını kaybettiği eve daha önce de 2 araç çarparak kaza yaptı. Şu ana kadar 3 kişinin trafik kazalarında yaşamını yitirmesi, ev sahibi Selim Topçu'nun oğlu Mustafa Topçu'nun da bir kaza sonrasında çıkan kavgada öldürülmesi nedeniyle ev, 'uğursuz' olarak nitelendiriliyor.
Patlangıç Mahallesi Ölüdeniz Caddesi Ovacık Boğazı mevkisinde yokuşun bitiş noktasındaki Selim Topçu'ya ait ev, sık sık meydana gelen trafik kazalarıyla gündeme geliyor. Topçu'nun evine 4 Şubat 2008 tarihinde Ölüdeniz'den Fethiye istikametine seyreden 23 yaşındaki Şener Gülsat'ın kullandığı traktör freni boşalınca çarptı. Traktör evin mutfağından içeri girerken, sürücü Şener Gülsat yaşamını yitirdi. Topçu'nun tamir ettirdiği eve, 4 yıl sonra bu kez bir otomobil çarptı. 8 Haziran 2012 tarihinde Fethiye istikamette seyreden yamaç paraşütü pilotu Mehmet Yener Yılmaz'ın kullandığı otomobil, yoldan çıkarak evin bahçe duvarına çarptı.
BİR OĞLU ÖLDÜ, BİRİ AĞIR YARALANDI
Kaza sonrasında Selim Topçu'nun oğulları Mustafa ve Ömer Topçu, kazadan yara almadan kurtulan paraşüt pilotu Mehmet Yener Yılmaz'la tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Mehmet Yener Yılmaz, yanında taşıdığı bıçakla iki kardeşten Mustafa Topçu'yu öldürdü, diğerini ise ağır yaraladı. Tutuklanan yamaç paraşütü pilotu Mehmet Yener Yılmaz, 23 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası aldı.
ÇÖP KAMYONU ÇARPTI
Selim Topçu'nun evi sonra olarak önceki gece yaşanan kazayla gündeme geldi. Ölüdeniz'den Fethiye'ye seyreden çöp kamyonu, kontrolü kaybederek yoldan çıktı. Yan yatan kamyon önce iki katlı evin bahçe duvarına, ardından merdivenlere ve dut ağacına çarptı. Hızını alamayan araç, son olarak beton elektrik direğine çarparak durabildi. 20 tonluk çöp kamyonu ortalığı savaş alanına çevirirken kazada, şoför 38 yaşındaki Yüksel Güzel ile temizlik işçisi 40 yaşındaki Kadir Akbulut öldü, diğer temizlik işçisi 38 yaşındaki Muzaffer Aytuğlu ise ağır yaralandı.
'EV UĞURSUZ DEĞİL, YOL HATALI'
6 yılda meydana gelen 3 trafik kazası ve bir cinayette 4 kişinin yaşamını yitirmesi, 2 kişinin de ağır yaralanması nedeniyle Selim Topçu'ya ait ev 'uğursuz' olarak nitelendirildi. Kazanın ardından bugün gün boyu evde meydana gelen hasarı gidermeye çalışan Selim Topçu, evinin uğursuz olduğu söylentilerine tepki göstererek, "Ev uğursuz değil, yol hatalı" dedi. Yokuş aşağı inen sürücülerin aşırı hız yaparak kontrolden çıktığını kaydeden Topçu, "Bu virajda hata var. Hızla gelen araçlar kontrolden çıkarak eve giriyor. Yolda bir önlem yok. Yıllardır evin yakınındaki yere kavşak veya sinyalizasyon yapılmasını istiyoruz. Her an yeni bir kaza olacak diye korkuyorum. Burada tam 4 kişi hayatını kaybetti. Biri de oğlumdu. Acı üzerine acı yaşıyorum. Karayolları ya da belediyenin burada acil çalışma yapmasını istiyoruz" diye konuştu.
'GENCECİK OĞLUM GİTTİ'
Evinde rahat uyuyamadığını dile getiren Selim Topçu'nun eşi Şefika Topçu ise "Bu yol yüzünden hayatımız alt üst oldu. Gencecik oğlum bu yol cinayetine kurban gitti. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Kim yetkiliyse bu yolu düzeltsin" dedi.

FOTOĞRAFLI