Arif ARSLAN/ BATMAN, ()-BATMAN'da Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Başkanı Mahmut Çiftçi, Fethiye'de partilerine yönelik saldırıya tepki gösterip, "Urla, Ordu, Aksaray'da yapılan ırkçı faşist saldırılara dün de Fethiye'deki saldırılar eklendi ve bu durum artık çok tehlikeli bir hal aldı" dedi.
HDP Batman il örgütü üyeleri Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Atatürk Parkı'nda toplanarak partilerine yönelik en son Fethiye'de yapılan saldırıyı kınadı. BDP ve bazı sivil toplum örgütlerinin de katıldığı basın açıklamasında konuşan HDP İl Başkanı Dr. Mahmut Çiftçi, "Bu ırkçı faşist saldırıların belli bir konsept dahilinde yapıldığından en ufak bir kuşkumuz yoktur. Urla, Ordu, Aksaray'da yapılan ırkçı faşist saldırılara dün de Fethiye'deki saldırılar eklendi ve bu durum artık çok tehlikeli bir hal aldı. Sivas Madımak katliamının adeta bir provası alenen tekrarlanmak istenmiştir. Günlerdir süren bu saldırılarla ilgili hiçbir siyasi partinin açıklama yapmaması manidardır. AKP hükümetine seslenmek istiyoruz, hükümet olarak seçim güvenliği sağlamak zorundasın. Bu saldırılara karşı gerekli önlemi almayarak, failleri bulup yargılamayarak siz de bu konseptin içindesiniz. İçişleri Bakanı bu saldırılara seyirci mi kalacak ? Tek bir insanımızın burnu bile kanamasından sizleri sorumlu tutacağız. Bu ırkçı ve faşist saldırıları lanetliyor, tüm demokratik çevreleri duyarlı olmaya, halklarımızın gerçek umudu olan HDP ile danışma içerisinde olmaya çarıyoruz" dedi.
DTK: BİRLİKTE YAŞAM DUYGULARINA CİDDİ ZARAR
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) yazılı açıklamayla, HDP'ye yönelik saldırıları kınadı. Açıklamada, son günlerde HDP'nin seçim çalışmaları çerçevesinde yaptığı il ziyaretleri ırkçı, milliyetçi faşistlerin linç saldırılarıyla engellenmek ve baskı altına alınmak istendiği ileri sürülerek, "Demokrasi güçlerine, Kürt halkına, çözüm sürecine, halkların barış ikliminde eşit ve özgür yaşam isteğine yapılan bu alçakça saldırı kabul edilemezdir. Halkları karşıtlaştırmak isteyen, kullanma tarihi çoktan geçmiş olan bu ırkçı faşistlere yönelik güvenlik güçlerinin, mülki amirlerin ve yargının sessiz ve seyirci kalması bu saldırıları yapan alçakları cesaretlendirmektedir. Saldırılara zemin sunmaktadır. Siyasi iktidarın ve ana muhalefet partisinin bu çirkin saldırıyı kınamamaları da manidardır. Fethiye'de ve diğer yerlerde yaşam hakkına kast amaçlı faşistlerin linç saldırılarını ise destekler bir duruş sergilemektedirler. Bunun adı gerçek bir ayrımcılık, çifte hukuk ve çifte standarttır. Siyasi iktidarın suskunluğu, güvenlik güçlerinin ve yargının çifte standartlı duruşu, faşistleri cesaretlendirdiği gibi birlikte yaşam duygularına da ciddi anlamda zarar vermektedir" denildi.

AA(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)