Turgay İPEK/ ERZURUM, () - ERZURUM'un Çat İlçesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen 'çaşır ve ışkın' festivaline katılan iki palyaço, çocukların izdihamına uğradı. Zaman zaman ezilme tehlikesi geçiren palyaçolar, sık sık çocukları uyarmak zorunda kaldı. Çocuklar ise palyaçolara yanaklarına şekiller çizdirmek için birbiriyle yarıştı.
Çat'ta Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç tarafından bu yıl ilki düzenlenen ve yörede insanların dağlardan toplayıp yiyecek olarak kullandığı bitkilerden alan 'Işkın ve Çaşır Festivali' nedeniyle büyük kentlerden gelen palyaçolar, büyük ilgi gördü. Hayatlarında ilk kez palyaço gören çocuklar, kollarına, yanaklarına kalemle şekil çizdirdi. Bir günde yaklaşık 100 çocuğun yanağına kelebek, bıyık ve kalp gibi şekiller çizen palyaçolardan Ayşegül Yazıcı, zaman zaman 'sakin olun' diye uyarılarda bulundu. Çocukların karşısına çıktığında neye uğradığını şaşırdığını söyleyen palyaço Ayşegül Yazıcı, "Arkadaşım Celil ile birlikte Çat'a geldik. Belediyede kıyafetlerimizi giyinip dışarı çıktığımızda bir anda çocukların akınına uğradık. Hayatlarında ilk kez palyaço gördükleri için bizlere zor anlar yaşattılar. Ama masum ve temiz yürekli çocukları sevindirmek bize her şeyi unutturuyor" diye konuştu.
Hayatlarında ilk kez canlı bir palyaço gördüklerini söyleyen çocuklar ise "Çat'ta ilk kez bir festival düzenlendi. İlk kez bir palyaçoyu bu kadar yakından gördük. Onlara dokunduk ve onları sevdik. Hem bizleri güldürdü hem de yanaklarımıza şekiller çizdiler. Televizyonda gördüklerimizin aynısıydı. Çok eğlendik. Umarız festival her yıl devam eder" dedi.

FOTOĞRAFLI