Burak GEZEN/ÇANAKKALE, () - ÇANAKKALE Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü törenlerinin İskele Meydanı'nda yapılması gerekçesiyle o gün ana iskeleden sefer yapılmayacağı duyuruldu.
Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi törenlerinin, 18 Mart salı günü saat 10.00'da başlayacak bölümü bu yıl stadyumun bakımda olması nedeniyle İskele Meydanı'nda yapılacak. Bu nedenle bir duyuru yayınlayan GESTAŞ Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş. yetkilileri, şöyle dedi:
"Bu yıl, Çanakkale Deniz Zaferi törenlerinin Çanakkale İskele Meydanı'nda yapılacak olması nedeniyle Çanakkale İskelesi trafiğe kapatılacak. Bu sebeple Çanakkale-Eceabat hattında 07.00-18.00 saatleri arasında seferler ana iskeleden yapılamayacak. Yayalar için boğaz geçişi, koltuk barınağından Çanakkale-Kilitbahir arasında, araç geçişleri ise Kepez Beldesi'ndeki limandan Kepez-Eceabat arasında sağlanacak."
GESTAŞ yetkilileri, halkın mağdur olmaması için 18 Mart günü düzenlenecek 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99’uncu yıldönümü törenlerinde tüm filo ve personel ile görevde olacaklarını belirtti.

BG(AÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)