Ayşenur YAMAN/DÜZCE, () - DÜZCE'de 21 yaşındaki Ufuk Çengel, 2 yıl önce felç geçiren babaannesi 65 yaşındaki Ümmühan Çengel'i tekerlekli sandalyesi ile denize soktu. Ümmühan Çengel denize girmenin mutluluğu ile şarkılar söyledi.
İstanbul'da oturan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi Ufuk Çengel, yaz tatilinde babaannesi Ümmühan Çengel'i görmek için Düzce'ye geldi. Ufuk Çengel, iki yıl önce felç geçirmesi sonucu sol kolu ve bacağı tutmayan babaannesi Ümmühan Çengel'i denize götürmeye karar verdi. Akçakoca'da engellilerin tekerlekli sandalyeleriyle plaja girebilmeleri için Çuhallı Plajı'na rampalar yapıldığını öğrenen Ufuk Çengel, babaannesini plaja getirdi. Ufuk Çengel babaannesini tekerlekli sandalyesi ile denizin sığ kesimlerine soktu. Üzerinde pijamaları bulunan Ümmühan Çengel dalgalar üzerine vurdukça sevinirken, sağ bacağını suyun içerisinde yukarı aşağı kaldırıp, şarkılar söyledi. Ümmühan Çengel çok mutlu olduğunu belirterek, torununa sarıldı.
Babaannesinin mutlu olmasının sevincini yaşayan Ufuk Çengel, "Deniz suyunun iyi geleceğini ve babaannem için de değişiklik olacağını düşünerek denize getirdik. Çok sevindi, mutlu olması beni de sevindirdi" dedi.

FOTOĞRAFLI