DOĞAL Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türk Kızılayı ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü işbirliğinde, deprem ve zorunlu deprem sigortası bilincini arttırmak için yola çıkan Fay Hatları TIR'ı, Balıkesir'de konuşlandı.
TIR'daki deprem simülatöründe ilkokul 4'üncü ve 5'inci sınıf öğrencileri 7.4 büyüklüğündeki depremi yaşadı. Öğrencilere deprem anında nasıl davranılması gerektiği anlatıldı. Salih Tozan Kültürve Sanat Merkezi'nde de öğrencilere deprem semineri verildi. Deprem seminerini Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, Şehircilik ve Çevre Müdürü Mehmet Gökçek, İş-kur Müdürü Nazım Balcı, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü İlhan Aslan, Balıkesir Müftüsü Turgut Açari ve çok sayıda öğrenci izledi.
Seminerde konuşan Türk Kızılayı Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu, Balıkesir'in de 1’inci derece deprem kuşağında bulunduğunu hatırlattı. Gündoğan, “Ne tür tedbirler almak suretiyle depremin zararlarını en aza indirgeyebilirizin eğitimini vermek amacıyla burada toplandık. Deprem bilincinin yerleşmesi ve bu konuda sürekli eğitimlerin verilmesi gereklidir” dedi.
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Afete Hazırlık Eğitim Birimi Eğitimcisi Derya Aydın da 33 günde 35 bin kişiye eğitim vereceklerini kaydetti. Aydın, deprem öncesi ve deprem sırası ve sonrasında korunmak için neler yapılması gerektiğini anlattı.
Seminer sonrası öğrenciler gruplar halinde fay hatları TIR'ındaki simülatöre alınarak 7.4 büyüklüğündeki bir deprem oluşturuldu. Çocuklara eşyaların sabitlenmesi ve deprem esnasında nasıl devreneceklerı anlatıldı. Balıkesir Valisi Ahmet Turhan da simülatörde depremi çocuklarla yaşadı.