Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - ORDU'nun Fatsa İlçesi'nde denizde dalgalara kapılıp boğulma tehlikesi geçiren ve hastanede tedavi altına alına 3 çocuktan hayatını kaybeden 8 yaşındaki Medine Andaç, memleketi Yozgat’ta toprağa verildi.
Yozgat'ın Çalatlı Köyü nüfusuna kayıtlı olan ve Ankara'da oturup, asansör bakım işinde çalışan Atilla Andaç'ın eşi Fadime, kızı Medine ve oğlu 6 yaşındaki Arda'yı da yanına alıp, kardeşinin bulunduğu Fatsa’ya tatile gitti. Fadime Andaç, yanına yakınları ve çocuklarını da alıp, Dolunay sahiline gitti. Deniz kenarında oynayan Medine Andaç, kardeşi Arda ile kuzeni 7 yaşındaki Barış Andaç, düşen oyuncaklarının peşinden denize girdi. Karadeniz'in azgın dalgalarına kapılarak boğulma tehlikesi geçiren Arda ve Barış ile birlikte Medine, çevrede bulunan vatandaşlar tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü.
Samsun’daki hastanede sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybeden Medine Andaç’ın cenazesi, memleketi Yozgat’ın Çalatlı Köyü’ne getirildi. 7 yıl önce 12 yaşındaki kızı Gizem'i de trafik kazasında kaybeden 38 yaşındaki Atilla Andaç, kızı Medine'nin cenaze töreninde güçlükle ayakta durmaya çalışırken göz yaşı döktü. Şimdi hastanede tedavisi devam eden oğlu Arda'nın sağlığına kavuşması için dua eden Atilla Andaç'ın, Sefa adlı bir oğlu daha bulunuyor.

FOTOĞRAFLI