AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, MHP Gaziantep İl Teşkilatını ziyaret etti. MHP'nin İstanbul Esenyurt'taki seçim irtibat bürosuna düzenlenen silahlı saldırıda yaşamını yitiren Cengiz Akyıldız için başsağlığı dileğinde bulunan Fatma Şahin, "Cengiz Akyıldız'a sıkılan kurşun dostluk ve kardeşliğe sıkılmıştır" dedi.
Ziyarete Fatma Şahin'in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. MHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Erzin, AK Parti'lilerin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Töremizde vardır. Türkün töresinde var acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça artar" dedi. 12 Eylül öncesi MHP'nin çok acılar çektiğini kaydeden Erzin şunları söyledi:
"Geçmişte çok sayıda ülküdaşımızın, kardeşimizin şehit cenazelerini omuzlarımızda taşıdık. Çok uzun süre sonra böyle bir olayın tekrar etmesi bizi bir hayli üzmüştür. Seçim arifesinde böyle bir olayı gerçekleştirenlerin elbette ki niyetlerini biz tahmin edebiliyoruz. MHP'ye 'İstanbul'un göbeğinde dahi biz bunu yapabiliyoruz, Türkiye'nin belli bölgelerinde sizlere siyaset hakkı tanımayız' gibi bir amaç güdenler varsa, bunda başarısız olacaklarını bilmelerini istiyoruz. Eğer bu olaylarla ülkücüleri ve MHP'lileri sokağa dökmek isteyenler, 12 Eylül öncesi gibi tekrar bir kaos ortamı yaratma arayışı içinde olanlar varsa, bilsinler ki bu amaçlarında başarılı olamayacaklardır."
ŞAHİN'DEN BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR
Fatma Şahin de, Cengiz Akyıldız'ın öldürülmesinin acısını yürekten paylaştıklarını belirterek şöyle dedi:
"MHP Genel Başkanı, Genel Başkan Yardımcılarına baş sağılğı diliyorum. Cengiz kardeşimize sıkılan kurşunun kardeşliğimize, demokrasimize, hukukumuza sıkıldığına inanıyoruz. Dolayısıyla burada geçmişten çıkardığımız sonuçta da bu millet çok bedel ödedi. Bu bedelden dolayı da çok canlar gitti, çok yuvalar yıkıldı. Bu bedel nedeniyle de önümüze bakıp sağduyulu olmamız gerekiyor. Hepinizin huzurunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, olayın ardından yaptığı sağ duyulu çağrı ve konuşmasından dolayı teşekkür ediyorum."