Latif SANSÜR/KUŞADASI (Aydın), () - AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde, park halindeki bir otomobilin farının içine giren yavru serçeyi görenler kurtarmak için seferber oldu.
Kuşadası'nda Atatürk Bulvarı, Atatürk Meydanı'nda yol kenarında park halindeki Ferhat Polat'a ait 09 L 1671 plakalı otomobilin farının içinde çırpınan kuşu görenler hayretler içinde kaldı. Etrafta biriken kalabalığı gören ve uçmak için her hamle yapışında farın camlarına çarpan minik kuşu kurtarmak için çevredekiler önce trafik polislerinden yardım istedi.
Aracın sahibinin telefonu bulunarak arandı. Aracının başına gelen Ferhat Polat ile bazı vatandaşlar kuşu çıkarmayı başaramayınca araç sanayiye götürüldü. Oto elektrikçileri Fırat Özçoban ile Gürkan Sayer aracın far düzeneğini tamamen sökmelerine karşın kuşu uzun süre çıkaramadı. Farın üzerini siyah bir örtüyle kapatan, kuşun çıkabileceği bölümü ışıkta bırakan ustaların bu uğraşılarına rağmen minik kuş dışarı çıkmayı başaramadı. Bir ara bitkin düşen minik kuş, yaklaşık bir saatlik çalışma sonunda, girdiği farın arkasındaki küçük delikten dikkatli bir şekilde penseyle tutularak güçlükle çıkarılabildi. Serbest bırakılan kuş ilk uçma denemesinde duvara çarptı.

LS(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)