ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Fakülte Sekreterliği görevini sürdürürken, kansere yakalanarak yaşama veda eden Dilek Aksoy Savaş'ın adının verildiği toplantı salonu törenle açıldı.
Açılış törenine ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr. Sedat Laçiner, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Eyüp Özdemir, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdullah Kelkit, Dilek Aksoy Savaş’ın eşi Erdal Savaş ile çocukları Efe Savaş ve Ege Savaş’ın yanı sıra çalışma arkadaşları katıldı. Dekan Kelkit, 14 Temmuz 2012 tarihinde ölen Dilek Aksoy Savaş’ın herkes tarafından sevilen, saygı duyulan biri olduğunu belirtip, fakülte kurulu olarak adını yaşatmak için bir toplantı salonuna adının verilmesini kararlaştırdıklarını kaydetti.
Rektör Prof.Dr. Sedat Laçiner, şöyle dedi:
"Bir kurumda bu kadar uzun süre çalışıp da hakkında olumsuz bir şey söylenmeyen, herkes tarafından sevilen bir insan olmak kolay değildir. Şu ana kadar Dilek hanım hakkında bir tek olumsuz şey duymadım. Onun hakkında övgü, sevgiyle bahsetmeyen insan da duymadım. Örnek bir şahsiyet olarak ÇOMÜ’de adı yaşatılacak."
Açılış sırasında toplantı salonuna ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi Yüksek Lisans mezunu Erdal Sezer tarafından pastel boya kullanılarak yapılan Dilek Aksoy Savaş’ın portresi ile özgeçmişini anlatan bir yazı asıldı.