Şevket YILMAZ/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 'Pony Club Şehrinize Geliyor' projesi kapsamında ilçeye gelen Türkiye Jokey Kulubü (TJK ) yetkilileri, maden faciası ile sarsılan çocukları Midilli atları ile buluşturdu. Yüzleri boyanan ve atlara binen çocukların mutlulukları yüzlerine yansıdı.
At sevgisinin küçük yaşlarda edinilmesine yönelik çocuklar için hazırlanan 'Pony Club Şehrinize Geliyor' projesi kapsamında TJK yetkilileri, ilçeye geldi. Vali Muzaffer Ecemiş Spor Salonu önünde maden faciası nedeniyle büyük üzüntü yaşayan çocuklar ile buluştu. Etkinlik kapsamında yüzleri boyanan ve Midilli atlarına binen çocukların yaşadığı sevinç ve heyecan gözlerinden okundu.
Türkiye Jokey Kulübü Apranti Eğitim Merkezi Müdür Vekili Selçuk Çağlayan, "Pony Club Şehrinize Geliyor projesi kapsamında ilk durak olarak Soma'ya geldik. Soma'da yaşanan acı faciadan dolayı çocuklar terapi olması amacıyla bizde böyle bir projeyi başlattık. Projenin ilk durağı olarak Soma'yı ele aldık" dedi. Projenin ayrıca 24 ilde devam edeceği belirtildi.

FOTOĞRAFLI