MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayı araştırmak üzere oluşturulan Meclis Araştırma Komisyonu üyeleri, çalışmalarına başladı. İlk olarak maden şehitliğini ziyaret edip dua eden milletvekilleri, kaymakamlıkta alacakları brifingin ardından ise, aileleri ziyaret edip madende incelemede bulunacak.
Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta meydana gelen yangın sonrasında 301 işçi hayatını kaybetti. Türkiye'yi yasa boğan olay sonrasında da TBMM'de grubu bulunan partilerin teklifiyle meclis araştırma komisyonu kuruldu. Ankara'daki hazırlık çalışmalarını tamamlayan komisyon üyeleri, bugün sabah saatlerinde de Soma'ya ulaştı. Ak Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun başkanlığındaki komisyon üyeleri Yılmaz Tunç, Ali Aydınlıoğlu, Fatoş Gürkan, Namık Havutça, Canan Candemir, Necati Özensoy, Ayşe Türkmenoğlu, Vural Kavuncu, Nesrin Ulema, Erkan Akçay, Muzaffer Yurttaş, Özgür Özel, Sakine Öz, Selçuk Özdağ ve Faysal Sarıyıldız ilk olarak ilçe girişindeki hayatını kaybeden işçiler için oluşturulan maden şehitliğini ziyaret etti. Mezar başlarında dua edip tek tek mezarlardaki isimlere bakan, üzerlerine bırakılan yazıları okuyan milletvekilleri, daha sonra oturarak okunan Kuran'ı dinledi.
GRUPLAR HALİNDE AİLELERİ ZİYARET EDECEKLER
Mezarlık ziyaretinin ardından komisyon üyeleri, Soma Kaymakamlığı'na gitti. Burada milletvekillerini kapıda karşılayan Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı, ardından da toplantı salonunda maden faciasıyla ilgili brifing verdi. Milletvekillerinin daha sonra zamanı daha iyi kullanabilmek adına üç gruba ayrıldıkları ve gruplar halinde de üçer aileyi ziyaret edip onlardan bilgi alacakları öğrenildi. İki gün boyunca Soma'da incelemelerde bulunacak olan milletvekilleri, ilk günkü çalışmalarını da hem facianın yaşandığı hem de başka bir maden ocağındaki incelemeleriyle tamamlayacağı açıklandı.

TY(İÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)