KONYA'nın Seydişehir İlçesi'nde kaçak avda vurduğu angut cinsi ördeklerle çektirdiği fotoğrafı, sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Gelin de ördek nasıl avlanırmış öğreteyim dostlar' mesajıyla paylaşan E.Ö.'ye, Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından, vurduğu ördekler için toplam 2 bin 700 lira tazminat ve 'kara avcılığına muhalefet'ten 676 lira idari para cezası kesildi.
Seydişehir'de kaçak avlanan E.Ö., vurduğu angutlarlarla çektirdiği fotoğrafları sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasında paylaştı. İhbar üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar 8'inci Bölge Müdürlüğü görevlileri inceleme başlattı. İnceleme sonucu, E.Ö.'nün sosyal paylaşım sitesinde paylaştığı fotoğrafta, tüfeğiyle 6 angut ördeğini vurduğu belirlendi. Ayrıca, fotoğrafla birlikte 'Gelin de ördek nasıl avlanırmış öğreteyim dostlar' notunu paylaştığı görüldü. Görevliler tarafından kimlik ve telefon bilgilerine ulaşılan E.Ö.'nün fotoğrafı Seydişehir İlçesi'nde çektirdiğini belirlendi.
Avcılık belgesi bulunmadığı ve kaçak av yaptığı saptanan E.Ö.'ye, avladığı angut ördekleri için toplam 2 bin 700 lira tazminat ve ayrıca 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'na muhalefet'ten de 676 lira idari para cezası kesildi.