Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak), () - IRAK Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünden kaçarak Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne sığınan 7 kişilik Ezidi ailesine, vatandaşlar tarafından bir eve yerleştirildi.
Şengal'deki çatışmadan kaçarak Zaho'ya gelen bedensel engelli Marvan Ferhan Cicu, eşi ve 5 çocuğuyla birlikte Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne geldi. Adının açıklanmasını istemeyen bir hayırsever, evini Ezidi aileye ücretsiz verdi. Aileye sıcak yemek ve gıda yardımı yapıldı. Marvan Ferhan Cicu, pasaportları olmadığı için 9 ve 19 yaşındaki iki kızını Zaho'da bırakmak zorunda kaldığını, Türk yetkililerinin bu çocukları için girişimde bulunmasını istedi. İki kızını Zaho'da bir medreseye teslim ettiğini anlatan Cicu, mecbur kaldıkları için yaşadıkları yurtlarını terk ettiklerini anlattı. Şengal'den kaçarken yanlarında sadece bir matara su ile 2 gün boyunca yürüdüklerini ifade eden Cicu, şereflerini korumak için böyle bir yola başvurduklarını söyledi.
Türkiye'ye kaçışını anlatan baba Cicu, "Gece yarısı saldırdılar. IŞİD teröristleri köye 1 kilometre kala son anda kaçabildik. Çatışmada yakınlarımı ve akrabalarımı kaybettim. Kendi şerefimi kurtarmak için kaçtık. Kadın ve kızlarımızı IŞİD'in eline geçirmemek için buraya kadar kaçtık. Çatışmadan kaçtığımızda yanımızda sadece bir matara su ile 2 gün boyunca aç bir şekilde yolculuk yaptık" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI