Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kılıç Kuşanma merasimi gerçekleştirdi. Projede, Osmanlı Sultanını tiyatro sanatçısı Edip Tüfekçi canlandırdı. Kılıç Kuşanma Merasimi'nde Beyaz Düşler Sahnesi tiyatro oyuncularının yanısıra 200'ün üzerinde figüran da rol aldı. Ünlü tarihçi Prof. Dr. Zeynep Tarım Ertuğ'un danışmanlığında yapılan etkinlik için döneme uygun kostüm ve dekorlar hazırlandı.







Kılıç Kuşanma Merasimi, Eyüp Belediyesi sınırları içerisindeki Eyüp İskelesi, Eyüp Camii avlusu ve Eyüp Sultan Türbesi'nde canlandırıldı. Hem Eyüplülerin hem de Eyüp Sultan'ı ziyarete gelen misafirlerin büyük ilgisini çeken Kılıç Kuşanma Merasimi'nde ev sahipliğini Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu üstlendi. Eyüp protokolünün ve Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın'ın da katıldığı Eyüp Belediyesi Kılıç Kuşanma Merasimi canlandırması, Eyüp İskelesi'nde başlayarak Eyüp Sultan Camii avlusu ve Eyüp Sultan Türbesi'nde devam etti. İskele ve Cülus Yolu'ndaki canlandırma Eyüp Sultan Meydanı'na kurulan dev ekrandan Eyüp halkı izledi. Etkinliğe katılanlar, tarihi canlandırmanın her dakikasını bu ekrandan izleme şansı buldular.







Gösteri kapsamında Meydan'da Mehteran marşları eşliğinde Kılıç Kuşanma Merasimi'ni izlemeye gelen vatandaşlara helva ve merasim sonunda hatıra para dağıtıldı.







Merasim sonunda Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ederek teşekkürlerini sundu.

 

 

FOTOĞRAFLI

(GK)