Uzay KESMEN / İSTANBUL, () – EYÜP Sultan Camii önünde toplanan “Anadolu Gençlik Derneği" üyesi bir grup, İsrail’in Gazze’ye yönelik hava ve kara harekatını protesto etmek için eylem yaptı.

‘Anadolu Gençlik Derneği’ üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, teravih namazının ardından, saat 23.30 sıralarında Eyüp Sultan Camii önünde toplandı. Grup önce, “Mehmetçik Gazze’ye", “Katil İsrail Filistin’den defol", “Hamas’a selam, direnişe devam" şeklinde sloganlar attı; ardından da tekbir getirdi.

Anadolu Gençlik Derneği İstanbul İl Başkanı Ali Uğur Bulut, cami önünde yaptığı basın açıklamasında, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları devam ederken, Müslümanların bu duruma sessiz ve kayıtsız kalmaması gerektiğini vurguladu. Bulut, “Şili, Venezuella ve Çin bile İsrail’e karşı tavır gösterirken, biz Müslüman ülkelerin buna sessiz kalması utanılacak bir durumdur. Derhal silahlı kuvvetlere yetki verilmelidir. Uçaklarımız Akdeniz semalarında uyarı uçuşu yapmalıdır" diye konuştu.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı. Dernek, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki camilerde de benzer protesto eylemleri gerçekleştirdi.