ULUSLARARASI Eressos Kadın Festivali için Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği (IGLTA) üyesi bin lezbiyen, gay, biseksüel ve transseksüel, eylül ayında Yunanistan'ın Midilli Adası'na gelecek. IGLTA üyelerinin Ege'nin diğer yakasındaki Çeşme, Pamukkale, Kuşadası, Bodrum ve Marmaris gibi Türkiye'nin turistlik yerlerini de ziyaret edeceği belirtildi.
Yunanistan'ın Ege Denizi'deki büyük adalarından Midilli'de bu yıl 6-20 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 14'üncü Uluslararası Eressos Kadın Festivali'ne, Uluslararası Gay ve Lezbiyen Seyahat Birliği üyesi bin kişinin katılacağı ve festivalde çeşitli etkinlikler gerçekleşeceği açıklandı. IGLTA üyelerinin Çeşme, Pamukkale, Kuşadası, Bodrum ve Marmaris gibi Türkiye'nin turistlik yerlerini de ziyaret edeceği, ikişer günlük turlar düzenleneceği belirtildi.
IGLTA CEO'su John Tanzela yaptığı açıklamada, "Uluslararası Eressos Kadın Festivali tarih, kültür, başarıları ve kadınların çeşitliliğini kutluyor. Eşsiz bir, kar amacı gütmeyen bir etkinliktir. Bu nedenle festivale destek vermek istedik. Festivale katılan üyelerimiz sosyal ve yaratıcı etkinliklerde yer alacak. Canlı müzik, partiler, film gösterimleri, açık alternatif moda gösterisi, sanat galerisi, plaj ve su sporları, atölye çalışmaları, turlar içeren festivalin bir bölümünde ise Ege'deki turistik ve tarihi kentleri içeren bir tur planlıyoruz. Üyelerimiz Ege'nin iki yakasında hem tatil yapıp hem de hoşgörünün yoğun olarak yaşandığı tarihi bölgede yine barış dostluk ve sevgi mesajları verecek. Son yıllarda Bodrum'a gelen üyelerimiz çok rahat tatillerini yapmaktalar, yakın ilgi görmekteler" dedi.

FOTOĞRAFLI