Hakan TÜRKTAN/ESKİŞEHİR, () - ESKİŞEHİR'de 26 yaşındaki Yasin Erkoca ile 22 yaşındaki Dilek Şahan, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir fabrikada işten çıkarılan ve ücretli izne gönderilen arkadaşlarına destek vermek için, işyenri önünde nişanlandı.
DİSK Birleşik Metal İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 2 işçi ile ücretli izne çıkarılan 12 işçinin 29 gündür fabrika önünde yaptıkları eylem devam ederken, aynı fabrikada çalışan 26 yaşındaki Yasin Erkoca arkadaşlarına destek vermek için kız arkadaşı Dilek Şahan ile fabrika önünde nişanlandı. Çiftin nişan yüzüklerini Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt taktı. Nişan töreninde kurdelenin kesilmesi için makas unutulunca Kurt işçilerden aldığı çakı bıçağı ile kurdelayı kesti. Daha sonra birlikte pasta kesen çift arkadaşlarıyla birlikte davul zurna eşliğinde oynadı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şöyle dedi:
"Arkadaşlar size kolay gelsin, ciddi bir iş içindesiniz, bu arada iki arkadaşımız mutlulukları için adım atıyor. Mutluluk için de iş ekmek ve özgürlük gerekiyor. Size başarılar diliyorum. İlk defa da böyle bir direniş içinde yüzük takacağız, bunu çok anlamlı buluyorum, sizi tebrik ediyorum ve mutlu olursunuz inşallah diyorum, şehrimizin sizin gibi direnen insanlara ihtiyacı var Allah mesut etsin."
Yasin Erkoca ise, işverenin baskısına rağmen bu sıcakta bekleyen dostlarımıza teşekkür ettiğini belirterek, "Sermayenin oyunun bozacağız ve emeğimizin hakkın alacağız. 29 gün önce direnişimiz başlamıştı, kamuoyunda farklı bir ses getirmek, işverenin bizim bu işten pes etmeyeceğimizi sürdüreceğimizi göstermek adına yaptık. Kalbimiz buradayken başka yerde eğlenemezdik. İşten atılan arkadaşlarımız var içerde bizden umut bekleyen bize güvenen işçi kardeşlerimiz var, kalbimiz buradayken en uygun olanın burada eğlenmek olduğuna karar verdik" diye konuştu.
"DÜĞÜNÜ DE BURADA YAPARIZ"
Erkoca, "Burada evlenmeyi düşünüyor musunuz?” sorusuna ise “Biz işin o kadar uzayacağını düşünmüyoruz, işverenin artık direnme, koşul koyma gibi denemediği yol kalmadı. Biz şu anda yasal süreci bekliyoruz, düğüne 7-8 aylık bir süre var ama uzarsa da düğünü de burada yaparız. gerekirse burada yatar kalkarız. Önemli olan buradaki gizli kahramanlara, onların alın terine gerekli saygının gösterilmesi bizim temel amacımız bu" yanıtını verdi.RAFLI