ÇOCUKLARININ PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, Diyarbakır'da oturma eylemi yapan aileler, yarın Ankara'ya giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmeye karar verdi. İki çocuğu kayıp olan Bedriye Gözlügöl, Başbakan Erdoğan'dan çocuklarını isteyeceklerini söyledi.  Çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek Dağkapı meydanında oturma eylemi başlatan ailelerin eylemi devam ediyor. Dönüşümlü olarak yaklaşık 110 ailenin Dağkapı Meydanı'nda sürdürdüğü eylem nedeniyle polis geniş önlem aldı. Eylemi sürdüren aileler, yarın Ankara'ya giderek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini bildirdi. Görüşme için randevu alındığını belirten aileler, çocuklarının getirilmesi için Başbakan Erdoğan'dan yardım isteyeceklerini ifade etti.  2 ÇOCUĞU 5 GÜN ARAYLA KAYBOLDU Eylem yapan annelerden Bedriye Gözlügöl, 19 yaşındaki kızı Hayriye Neslihan'ın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde okuduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Kızım, 2 ay önce kayboldu. Aradan 5 gün geçtikten sonra Samsun'da bir dershanede öğretmen 25 yaşındaki kızım Perihan da kayboldu. Perihan'ın kardeşini aramak üzere gittiği ve orada ikna edildiğini düşünüyorum. Her iki kızım da şu anda kayıp. Nerede olduklarını bilmiyorum. Kendilerinden haber alamadım. Çocuklarımın bana getirilmesini istiyorum. Yarın Ankara'ya gidip Başbakan Erdoğan ile görüşeceğiz. Başbakan'dan çocuklarımızın getirilmesini isteyeceğiz."   Ankara'ya gidecek annelerden Leman Aydın ise, hasta, 16 yaşındaki oğlu Vedat'ın, 4 Nisan tarihinde kaybolduğunu, günlerden bu yana burada eylem yaptığını belirterek, şöyle konuştu:
"Çocuklarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz. Yarın Ankara'ya gidip Başbakan'dan da bunu isteyeceğiz. Bize yardımcı olsunlar ve çocuklarımız evine dönsün. Sadece bunu istiyoruz"diye konuştu. 15 yaşındaki oğlu Faruk Taşçı'nın Kars'ta kaybolduğunu söyleyen Rahime Taşçı ise, "Faruk benim tek çocuğumdu. Gittiği günden beri gözüme uyku girmiyor. Başbakan'dan çocuklarımızı isteyeceğiz. Çocuklarımızın sağ salim gelmesini isteyeceğiz" dedi.
  FOTOĞRAFLI