İZMİR Büyükşehir Belediyesi, ağır kış koşullarında sokakta yaşam mücadelesi veren vatandaşlara, Örnekköy’deki Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde, sağlıktan giyime kadar her türlü hizmeti sunuyor.
Havaların soğumasıyla birlikte zabıta ekipleri, devriye gezen emniyet ekipleri ya da ihbar üzerine harekete geçen Güçsüzler Evi yetkilileri tarafından bulundukları yerden alınan evsizler, hem soğuk havalardan korunuyor hem de sıcak bir yuvaya sahip oluyor. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nden kendi işini yapabilir derecede sağlıklı, akli dengesi yerinde olan, sürekli tedavi gerektiren hastalığı bulunmayan kimsesiz erkekler yararlanabiliyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düştüğü son bir hafta içinde tam kapasite çalışan Müyesser Turfan Güçsüzler Evi'ne mesai saatleri içinde 0 232 361 71 51, mesai saatleri dışında ise 0 232 361 00 82 numaralı telefondan ulaşabiliyor. Kadın, çocuk ve engelliler için ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Alo 183 telefon hattından yardım istenebiliyor.
Müyesser Turfan Güçsüzler Evi Müdürü Sosyal Hizmet Uzmanı Tufan Fırat Göksel, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Bazı evsizlerin kapalı mekanlarda kalmak istememesinden dolayı konteyner kurduklarını belirten Göksel, sıcak su ve banyo ile yemek imkanı bulunan konteynerden de yüksek oranda faydalanıldığını bildirdi. Müyesser Turfan Güçsüzler Evi’nde kalan ve yaşı genç olanlar için İŞKUR ile görüşmeler yapılıp iş sahibi olmaları yönünde girişimde bulunduklarını belirten Tufan Fırat Göksel, iki yıl içinde 40 kişiyi yaşlı ve engelli bakım merkezlerine yerleştirdiklerini ve kalıcı olarak onlara yer bulduklarını ifade etti.
Güçsüzler Evi'nde kalan 42 yaşındaki Murat Galip, merkeze daha önce de 2011 yılında geldiğini ve kış aylarında kendini koruma şansı bulduğunu söyleyerek yetkililere teşekkür etti. Murat Galip, “Her gün, 24 saat sıcak suyumuz var. Yemekler güzel, odamız sıcak” diyerek mutluluğunu dile getirdi.
Yaklaşık 20 gündür merkezde kalan 45 yaşındaki Ahmet Aydın ise Konyalı olduğunu ve yakın bir zamanda ameliyat olacağını söyleyerek kendisiyle ilgilenen herkese teşekkür etti.