KAYSERİ’nin merkez Melikgazi İlçesisi'ndeki Mimarsinan Mahallesi'nde düzenlenen 638'inci 'Mimar Sinan’ı Anma ve Evliyalar Günü' nedeniyle 50 kazanda 4 ton bulgur, 4 ton et kullanılarak etli pilav hazırlandı.
Geleneksel olarak yapılan etkinlik için günün erken saatlerinden itibaren kazanların altlarında ateş yakıldı. Melikgazi Belediyesi'nin usta aşçıları tarafından 5 saatlik uğraş sonrası konuklara sunulacak etli bulgur pilavı hazırlandı.
Melikgazi Belediyesi sorumluluğunda düzenlenenen 638'inci Mimar Sinan’ı Anlama ve Evliyalar Günü’’ ile ilgili konuşan Melikgazi Belediye başkanı Memduh Büyükkılıç, şöyle konuştu:
"Günün erken saatlerinden itibaren konuklara ikram edilen etli pilavlar dev kazanlarda hazırlandı. Öncelikle, protokol ve davetliler bölgede yaşadıkları rivayet edilen ve mezarları bulunan din büyüklerimiz için Evliyalar mezarlığını ziyaret ederek dua etti. Daha sonra Evliyaların ruhları için hatimler indirildi, dualar edildi. Tören alanında hazırlanan 50 kazan etli pilav ve ayran etkinliğe katılanlara ikram edildi. Bu etkinlik ile geçmişimize sahip çıkarak gelecek kuşaklara kültürümüzü aktarmış oluyor, hem de bölge halkını bir araya getirerek kaynaşmasına, danışmasına ve dostluklarını pekiştiriyoruz."
Etkinlik nedeniyle belediye tarafından hazırlanan çocuk parkı ve oyuncakları önünde uzun kuyruklar oluştu

FOTOĞRAFLI