FRANSA'nın Toulouse şehrindeki evlerini kiraya vererek karavanlarıyla 1 yıllık Avrupa turuna çıkan Leloup Ailesi, Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kızkalesi Beldesi'ne ulaştı.
Yol Mühendisi Antoine Leloup (40), eşi Sophie (39) ve çocukları Emilie (13), Edgar (11) ve Leon (7) ile birlikte maceraya atılmak için geçen temmuz ayında yola çıktıklarını söyledi. Kızkalesi'ne Yunanistan'da tanıştıkları Rondepierre ailesi ile geldiklerini ifade eden Antoine Leloup, evlerini kiraya verip aldıkları 8 bin Euro ile tur masraflarını karşıladıklarını kaydetti. Antoine Leloup, "Eşimin mesleği hemşire eğitmenliği. Her ikimizin de işsiz kalmasını fırsat bilip ailecek bir yıllığına karavan ile Avrupa turuna çıkmaya karar verdik. Amacımız yeni yerler keşfetmek. 16 ülke gezdik. Buraları görüntüleyerek kendi düşüncelerimizi de not edip internet üzerinde paylaşıyoruz. Yeni yerler görüp yeni insanlar tanımak bizi mutlu ediyor" dedi.
Antoine Leloup, Yunanistan gezisi sırasında tanıştıkları Christophe Rondepierre (49) ile eşi Celine (42) çocukları Morgane (13) ve Axelle'nin (10) bahçelerini kiraya vererek 1 yıl sürecek Avrupa turuna çıktığını, Yunanistan'da tanışarak tura birlikte devam etme kararı aldıklarını söyledi. Antoine Leloup, çocuklarının de eğitimlerine karavanda ders çalışarak sürdürdüklerini sınavlarına dışarıdan girdiklerini anlattı.