ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi’nde Pazartesi günü evleri yanan Hüseyin- Sultan Alacaoğlu çiftine, Türkiye'nin her yerinden yardım elini uzatıldı. Bayramiç Belediye Başkanı CHP'li İsmail Sakin Tuncer, yardım girişimlerini Hüseyin Alacaoğlu adına açılan banka hesabına yönlendirdi.
Bayramiç Belediye Başkanı İsmail Sakin Tuncer, Alacaoğlu çiftine ilişkin haberin medyaya yansıdığı andan itibaren çok sayıda yardım telefonu aldıklarını, bunun üzerine  aile ile temasa geçtiklerini söyledi. Ailenin evleriyle birlikte tüm eşyalarının da yandığını belirten Başkan Tuncer, ilk olarak yeniden nüfus cüzdanı çıkarmalarına yardımcı olduklarını söyledi. Ardından da yardım talepleri nedeniyle Hüseyin Alacaoğlu'nun Ziraat Bankası Bayramiç Şubesi'nde bir hesap açılmasını sağladıklarını belirten Başkan Tuncer, şöyle konuştu:
"Hüseyin amca açtırdığı hesap numarasını bize getirdi. Çünkü yardım talepleri yağıyordu. Biz de arayanlara bu hesap numarasını verdik. Böylece Alacaoğlu çifti için Ziraat Bankası’ndaki hesaplarında para birikmeye başladı. Şu ana kadar gelen yardım miktarının 40 bin lirayı geçtiğini öğrendik. Türk halkının bu duyarlı davranışına teşekkür ediyoruz."
Başkan Tuncer, Hüseyin ve Sultan Alacaoğlu çiftine belediye olarak da yardım edeceklerini ve yanan evlerini yıkarak yeniden inşa edeceklerini söyledi.
Ayrıca Bayramiç esnafından da Alacaoğlu Ailesi’ne eşya yardımı yapmak için sayısız başvuru olduğu ifade edildi. Hüseyin Alacaoğlu ise yardımda bulunan herkese teşekkür etti.